Peeze levert vanaf nu alleen nog maar groene koffie en thee: de koffiebranderij is overgestapt op 100% groene stroom van Pure Energie. Met de overstap bespaart Peeze meer dan drie miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar. De koffieketen is nu volledig duurzaam: Peeze werkt 100% klimaatneutraal.

Een verantwoord kopje koffie of thee drink je bij Peeze. De duurzame koffiebranderij gebruikt alleen groen gecertificeerde koffiebonen, gebrand in een van de meest milieuvriendelijke branderijen ter wereld. Met de overstap naar Pure Energie is nu de gehele keten duurzaam.

Van bes tot boon & windmolen tot stopcontact
Peeze is betrokken bij de bron van haar producten, vertelt Timmo Terpstra, directeur van Peeze. “Peeze is de enige Nederlandse koffiebranderij die 100% gecertificeerde koffie levert. We weten precies waar onze koffiebonen vandaan komen. Nu weten we dat ook van onze energie. We kiezen onze partners zorgvuldig uit. De groene stroom van Pure Energie wordt uitsluitend opgewekt met windmolens en zonnepanelen in Nederland. Onze koffie wordt met respect gemaakt, van bes tot boon. Hetzelfde geldt nu voor onze energie, van windmolen tot stopcontact.”

Alfons Wispels, oprichter van Pure Energie: “Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen, vindt Peeze. Daar sluiten wij ons bij aan. Daarom drinken we bij Pure Energie koffie en thee van Peeze en draaien de panden van Peeze op onze 100% groene stroom. Het zijn de simpele dingen die duurzaamheid dichtbij mensen brengen. Zoals het drinken van een écht duurzaam kopje koffie”.