Partnernieuws Tibo Energy

Tibo Energy heeft de oplossing voor bedrijven die de uitdagingen van de energietransitie willen overwinnen. Met hun geavanceerde Energy Management Software (EMS) speelt het bedrijf in op de huidige energiebehoeften en -aanbod, en anticipeert het op toekomstige veranderingen dankzij machine learning en forecasting.

De software van Tibo Energy maakt effectieve peakshaving en loadshifting mogelijk, waardoor energie optimaal wordt benut. Het bedrijf onderscheidt zich door complexe integratie van meerdere energiebronnen en -verbruikers binnen een smart-grid te beheren. Dit resulteert in kostenbesparingen en een aanzienlijke reductie van emissies.

Bij Tibo Energy staat duurzaamheid voorop. Hun oplossingen zijn ontworpen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren, terwijl ze tegelijkertijd economische efficiëntie verbeteren. Klanten van Tibo Energy behalen hun duurzaamheidsdoelen en besparen kosten dankzij de geavanceerde technologieën van het bedrijf.

De energiemanagementsoftware van Tibo Energy, aangedreven door AI, maakt dynamische realtime beslissingen mogelijk. Door rekening te houden met factoren zoals weer, temperatuur en energieprijzen, optimaliseert het bedrijf energiestromen en verlaagt het kosten. Hun unieke AI-algoritme, Alice, biedt slimme, adaptieve oplossingen voor zowel kleine netwerken als complexe energyhubs.

In 2023 haalde Tibo Energy een investering van 3 miljoen euro op, waarmee ze hun innovatieve oplossingen verder kunnen ontwikkelen. Het bedrijf werkt samen met vooraanstaande partners zoals Eindhoven Airport, Hoppenbrouwers en Fudura om hun technologieën in de praktijk te brengen en echt impact te maken.