Partnernieuws Stichting 2030

Stichting 2030 is opgericht om Nederland in beweging te krijgen om de sdg’s te behalen. We werken vanuit Leiden, dat met een universiteit, hogeschool, mbo’s, dertien musea, talloze maatschappelijke organisaties, succesvolle ondernemers en een actief gemeentebestuur beschikt over de kennis, creativiteit en middelen om de sdg’s handen en voeten te geven. Voorwaarde is dat de juiste mensen en organisaties elkaar weten te vinden en, belangrijker, in actie komen. Met elkaar. Voor elkaar.

Daarom initieert Stichting 2030 een landelijke beweging rondom de sdg’s. We brengen mensen en organisaties niet alleen bij elkaar, maar versterken en versnellen ook hun acties en blijven op zoek naar partners en participanten. Zo dragen we bij aan een eerlijkere, groenere en duurzamere wereld en vergroten het vermogen van Nederland om duurzame oplossingen te vinden voor al die complexe uitdagingen.

Onze ambities

Stichting 2030 brengt een nationale beweging op gang rondom de sdg’s. Enerzijds maken we deze bekend bij een groot publiek, anderzijds zetten we mensen aan tot acties om de doelstellingen te behalen.

We hebben twee ambities: (1) een eerlijkere, groenere en duurzamere wereld en (2) het vergroten van het vermogen van Nederland om duurzame oplossingen te vinden voor complexe problemen.

We werken volgens de waarden van de Verenigde Naties: wederzijds vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid; crossculturele samenwerking en inclusiviteit; creativiteit, wijsheid, moed en openheid.

Onze visie

We geloven dat in een land als Nederland op iedere vraag een antwoord te vinden is als de juiste mensen en organisaties bij elkaar komen. Van stadhuis tot start-up en van buurthuis tot boardroom, overal wordt gewerkt aan oplossingen. Dappere ondernemers, slimme studenten, actieve ouderen, energieke werknemers en werkgevers … samen ontwikkelen we nieuwe ideeën, geven bewezen oplossingen vrij baan, versterken en versnellen dat wat succesvol is en helpen mensen in alle openheid te leren van elkaar.