Partnernieuws Ecocharting

Dé Europese standaard voor uw CSRD rapportage

De CSRD richtlijnen laten veel ruimte over voor interpretatie, iedereen probeert zelf de puzzel te kraken. Bij Ecocharting begrijpen wij dat bedrijven op zoek zijn naar duidelijkheid en efficiëntie. Onze missie is helder: de krachten bundelen, expertise delen en samen de Europese standaard voor CSRD-rapportage bepalen.

Kennis Delen en Versterken

Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Onze maandelijkse expertsessies brengen duurzaamheidsexperts, accountants en CSRD-plichtige bedrijven samen. We bespreken de beste strategieën en benaderingen voor CSRD-richtlijnen en gebruiken deze inzichten om dé software oplossing voor uw CSRD rapportage te ontwikkelen.

Uitgebreide CSRD Software-oplossing

Onze feedback gestuurde benadering heeft geleid tot de ontwikkeling van het toonaangevende CSRD softwarepakket Ecocharting:

  • Visualiseer uw waardeketen en identificeer uw stakeholders voor een naadloze rapportage.
  • Analyseer uw materiële CSRD onderwerpen aan de hand van een dubbele materialiteitsanalyse, volledig in lijn met de CSRD-doelstellingen.
  • Navigeer eenvoudig door de CSRD-rapportagevereisten, wijs taken toe, zet doelstellingen en houd materiële cijfers bij.
  • Genereer automatisch een eerste versie van uw CSRD-rapportage op basis van ingevoerde gegevens.

Voordelen voor uw organisatie:

  • Tijdsbesparing: Focus op wat echt telt voor uw organisatie en minimaliseer de tijd besteed aan rapportageprocessen.
  • Nauwkeurigheid: Verhoog de precisie en consistentie van uw rapportages met onze geautomatiseerde tools.
  • Auditeerbaar: de wensen van accountant zijn meegenomen in de ontwikkeling van Ecocharting om deze reden is functionaliteit ingebouwd om toekomstige audits zo soepel mogelijk te laten verlopen.
  • Up-to-date: ons platform is zo actueel mogelijk, in lijn met de nieuwste regelgeving en normen.

Zet de eerste stap

Klaar om samen de uitdaging van uw CSRD-rapportage aan te gaan? Met Ecocharting aan uw zijde bent u verzekerd van een gestroomlijnd en efficiënt proces. Boek nu een demo via onze website en ervaar zelf de voordelen!