Black Friday geeft de aftrap voor een ongekende hoeveelheid online aankopen. Dat leidt tot veel transportkilometers en groot verbruik van verpakkingsmateriaal. Het bezorgen van een pakketje stoot gemiddeld twee keer zoveel CO2 uit, als het aanschaffen ervan in een winkel. TreesPlease heeft een innovatieve en simpele methode ontwikkeld, om de impact van online aankopen op het bosareaal en het klimaat te verzachten. Dit is de Bomenknop die wordt gelanceerd op Black Friday. Hiermee kunnen deze online aankopen veel duurzamer worden, omdat er op grote schaal bomen worden geplant! 

De Bomenknop maakt gebruik van de complexe geld- en datastromen in de webshop wereld. TreesPlease buigt een klein deel van die geldstroom om. In samenwerking met de webshops en de marketingbedrijven. Met als doel: meer bomen planten. Het kost de consument niks, de wereld wordt er daadwerkelijker groener van!

Webshops die het planten van bomen sponsoren bij elke aankoop, dat vind ik top. Met TreesPlease laat ik mijn CO2 weer opnemen wanneer ik online iets koop. Met gemiddeld zo’n 5% tikt het ook flink aan. En ook nog eens helemaal automatisch. Met 3 kliks voor altijd klaar, lekker makkelijk. Wat mij betreft doet iedereen mee.” – Reinier van den Berg

 

2800 webshops

Meer dan 2800 webshops hebben zich al aangesloten bij de TreesPlease Bomenknop! Elke aangesloten webshop draagt zijn ‘marketing fees’ af aan TreesPlease, op basis van een percentage van het aankoopbedrag van de geleverde dienst of het verkochte product. Van deze inkomsten gaat TreesPlease bomen planten via betrouwbare organisaties die dat met veel opgedane ervaring al jaren succesvol doen. Africa Wood Grow is met de boeren in Kenia inmiddels gestart met de aanplant van de eerste bomen!

TreesPlease is een goed doel, opgericht in 2020, en een initiatief van weerman Reinier van den Berg die zich al jaren inzet voor een groenere wereld. De TreesPlease Bomenknop is te installeren via www.treesplease.nl