Steeds meer bedrijven in Nederland zijn zich bewust van de noodzaak van duurzaam ondernemen. Zij zetten zich in voor verandering, door bijvoorbeeld minder energie en grondstoffen te gebruiken of over te stappen op duurzame alternatieven. Al jaren levert stichting Nederland CO2 Neutraal hier een actieve bijdrage aan door de vierjaarlijkse events welke compleet in het teken staan van het inspireren en motiveren op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels telt stichting Nederland CO2 Neutraal ruim 250 gemotiveerden leden die zich samen met de stichting inzetten voor de verduurzaming van Nederland. Om de persoonlijke missie vanuit de stichting extra kracht bij te zetten reikt stichting Nederland CO2 Neutraal elk jaar de prijs uit voor het meest duurzame bedrijf van Nederland. Al vanaf het eerste moment is dit een enorm succes en hebben veel bedrijven een podium gekregen middels de nominatie voor de prijs van “het duurzaamste bedrijf van Nederland”. Wil jij je favoriet nog nomineren voordat de stemrondes beginnen? Doe dit dan vóór 1 november a.s.!

Duurzaamste bedrijf van Nederland 2021

Na twee jaar van online events en virtuele uitreikingen is het tijd om de prijs van 2021 groots aan te pakken. Zo gaat stichting Nederland CO2 Neutraal haar event van 9 december sinds 8 jaar organiseren op een nieuwe locatie, namelijk het Gooiland Theater in Hilversum en kunnen we de prijs voor het duurzaamste bedrijf van Nederland fysiek uit laten reiken door onze vakjury.

De nominatieronde voor de bedrijven is momenteel in volle gang en de nominaties blijven dagelijks binnenstromen. Het is ontzettend mooi om te zien dat deze prijs jaarlijks toeneemt qua populariteit en het bereik om actief te verduurzamen steeds groter wordt.

Vorig jaar is Kipster verkozen door de vakjury als ultieme winnaar (Marianne van Keep – Verstegen, Simone Groenendijk – Trees4All, Wilco van Rooijen – Team Wilco van Rooijen, Karin van IJsselmuiden – Nevi en Maud Vastbinder – SKAO). De publieksprijs, welke werd bepaald door de stemmers vanuit het publiek is in 2020 verkregen door Forbo Flooring. Beide terechte winnaars met een hart voor een duurzame onderneming.

De vakjury van 2021 wordt momenteel samengesteld, maar we zijn ontzettend trots om de eerste drie juryleden alvast te mogen onthullen:

  • Marianne van Keep (Verstegen)
  • Maurits Groen (Kipster en winnaar 2020)
  • Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer)

We nodigen een ieder met een passie voor duurzaamheid en die klaar is voor een volgende stap op het gebied van inspiratie van harte uit om deel te nemen aan ons event op 9 december.

Wil jij je favoriet nog nomineren voordat de stemrondes beginnen? Doe dit dan vóór 1 november a.s. via: https://duurzaamstebedrijfvannederland.nl/