Nespresso lanceert in aanloop naar International Coffee Day een volledig nieuwe en bijzondere koffie: N°20. Ontstaan vanuit een nieuwe Arabica variant, zorgvuldig geselecteerd op zijn premium smaak en met de grootste zorg gekweekt in een specifieke omgeving, geselecteerd voor de ideale teelt. 100% Exclusief voor én door Nespresso. De naam N°20 verwijst naar de 20 jaar lange zoektocht van Nespresso-smaakexperts om de ultieme, onvergetelijke smaak te vinden. Het resultaat is een kruising van twee van ’s werelds beste koffiebonen met een bijzonder smaakprofiel van sinaasappelbloesem en citrustonen – de meest zeldzame en fijnste koffie tot nu toe.

Duurzame Colombiaanse kwaliteit

De ontwikkeling van de N°20 is geïnspireerd op de traditionele kruismethode die koffieboeren al generaties gebruiken. De Nespresso experts vonden de ideale omgeving om deze koffiesoort te telen. Na experimentele aanplantingen in Colombia, Nicaragua en Indonesië bleek dat N°20 het best geteeld kan worden in de regio’s Cauca en Caldas in Colombia. 59 Colombiaanse boeren gingen aan de slag met het verbouwen van de nieuwe koffie. Samen plantten en verzorgden zij één miljoen koffiebomen van deze nieuwe Arabica-koffiesoort. Elf jaar na de eerste experimentele aanplanting in dit gebied werden de N°20 koffiebonen voor het eerst geoogst, wat jaarlijks een beperkt aantal limited edition capsules oplevert. De boeren maken deel uit van Nespresso’s AAA- Sustainable Quality™ programma. Het programma is opgezet in samenwerking met het Rainforest Alliance om de transitie naar regeneratieve landbouw te ondersteunen. Alle deelnemende boeren krijgen een premie van Nespresso als beloning voor hun investering in duurzame kwaliteit.

“Geduld is een schone zaak. Sinds 2003 werken we aan de ontwikkeling van N°20 en het resultaat is een koffie met een nieuwe, elegante en verfijnde smaak. Daarbij laat de zoektocht zien waar wij ons bij Nespresso voor inzetten: hoge kwaliteit en innovatie,” vertelt Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso.

Premium koffie

N°20 kreeg een Q Coffee™-certificering[1] van het Coffee Quality Institute, een onafhankelijke, non-profitorganisatie die hoge kwaliteitsnormen in de koffie-industrie aanduidt. Het is de eerste koffie in Nespresso’s nieuwe premiumsegment. Geniet optimaal van deze koffie als espresso in het speciaal hiervoor ontworpen tulpvormige mild reveal glas; deze zorgt voor de beste zintuiglijke ervaring. Niet alleen de smaak, maar ook het design is premium. Een subtiele vingerafdruk op de verpakking symboliseert het vakmanschap en de persoonlijke inzet van de 59 boeren. De koffie-planten op de capsules staan voor de één miljoen geplante koffiebomen.

“N°20 is een fascinerende koffie. Allereerst de aroma’s zijn verleidelijk. Zodra je het begint te drinken, wordt het interessanter vanwege het onverwachte smaakprofiel,” zegt Cory Andreen, winnaar van het wereldkampioenschap koffieproeven.

De ultieme kwaliteit én smaak

Laat je leiden door je zintuigen en ervaar een rijkdom van geuren en smaken in een kopje N°20. De geur van deze verfijnde espresso doet denken aan een bloementuin en al bij de eerste slok onthullen de buitengewone maar gebalanceerde smaken zich. Het unieke smaakprofiel van sinaasappelbloesem, verse citrus en jasmijnbloemen maakt deze Arabica soort misschien wel de meest bijzondere koffie van dit moment. N°20 is een geheel nieuwe koffiesoort exclusief geteeld voor Nespresso.

Beschikbaarheid

Vanwege de beperkte oplage is N°20 in 2023 alleen beschikbaar voor de Nespresso Original-lijn. Volgend jaar zijn ze ook beschikbaar voor de Vertuo-lijn. De N°20 is vanaf vandaag verkrijgbaar per vijf capsules voor een prijs van €12,50, exclusief in onze Nespresso boutiques.

[1] De Q Coffee™-certificering is een wereldwijd onafhankelijk kwaliteitscertificaat voor koffie dat wordt toegekend aan koffiesoorten die van superieure kwaliteit zijn. Deze Q Coffee™ gecertificeerde koffies zijn professioneel beoordeeld door een gecertificeerd Q grader panel van het Coffee Quality Institute en hebben de hoge scores behaald die nodig zijn om als koffiespecialiteit of fijne koffie te worden beschouwd.