LocalTea, dat op Nederlandse bodem duurzame Thee verbouwt, bereikt een nieuwe mijlpaal: een assortiment van drie groene theevarianten (citrus, gember en kamille) en één zwarte thee variant (chai) is vanaf nu te koop in 800 Albert Heijn filialen. Inmiddels is de theeplantage van LocalTea de grootste in West-Europa. De afgelopen jaren haalde LocalTea een aantal significante investeringen op en bouwde gestaag het aantal verkooppunten op, waaronder Jumbo, Plus, Boon, Dekamarkt, Sligro en Crisp, in Nederland en Delhaize, Jumbo en Carrefour in Belgie. Nu voegt LocalTea ook Albert Heijn aan dit rijtje toe. Dit is een belangrijke stap voor de duurzame thee start-up want nu kan heel Nederland lokale Nederlandse thee proeven.

De thee van LocalTea wordt ambachtelijk gemaakt van de bovenste theebladeren. Deze bladeren worden hierna vers verwerkt in de kas in Zundert. Consumenten maken met het drinken van één kopje LocalTea al impact. De theeplanten van LocalTea voorzien ons namelijk niet alleen van verse theebladeren, maar ook van zuurstof. LocalTea werkt bovendien ongestookt met een gesloten watersysteem, waardoor veel water wordt bespaard vergeleken met thee van buitenplantages. Daarnaast hoeft de thee geen duizenden kilometers verscheept te worden naar het schap in de winkel. Andere thee wordt gemaakt op plantages in het verre oosten, Afrika of Zuid-Amerika en legt daardoor duizenden kilometers af voordat het consumenten in Nederland bereikt. De theeproductie van LocalTea thee bespaart veel CO2-uitstoot en maakt daarmee een aanzienlijke duurzaamheidsimpact.

“Onze keten is extreem kort en daardoor kunnen we veel duurzamere thee aanbieden. Bovendien maken we thee met grote stukjes theeblad gemaakt van de bovenste theebladeren waar alle smaak in zit. Deze melangeren we in Zundert met veel passie tot heerlijke blends van losse thee kwaliteit.” aldus Wouter Eckelmans, general manager bij LocalTea.

Over LocalTea

Duurzame thee start-up LocalTea ging op zoek naar theeplanten die beter bestand zijn om in een koeler klimaat te groeien. Na een zoektocht van vele jaren heeft LocalTea een selectie van theeplanten gemaakt en verder veredeld en daarmee de eerste grootschalige theeplantage in West-Europa gecreëerd. Van de teelt, oogst en uiteindelijk verwerking tot een (h)eerlijke kop verse kwaliteitsthee: bij LocalTea wordt alles zelf gedaan, op de plantage in Zundert. Dankzij de lokale productie wordt er enorm op CO2, energie en water bespaard en maakt LocalTea een enorme duurzaamheidsimpact.