MVO Nederland introduceert ‘De natuur werkt. Ook met jou’, een nieuwe campagne voor Natuurlijk Kapitaal. Dit programma – dat MVO Nederland uitvoert in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit – stimuleert bedrijven aan de slag te gaan met de natuur in hun bedrijfsvoering. De hoofdrol is weggelegd voor het karakter Erv, woordvoerder van de natuur.

Elk bedrijf maakt gebruik van de bodem, de lucht, het water en de biodiversiteit. Dit wordt het natuurlijk kapitaal genoemd. Samen met alle bedrijven kan de natuur versterkt worden én kan je de toekomst van jouw bedrijf veilig stellen. Dat verhaal is niet zo eenvoudig, noch heel erg praktisch.

Precies om die reden is Erv ontwikkeld, de spil in de nieuwe campagne over Natuurlijk Kapitaal. De komende tijd activeert Erv bedrijven om weer samen te werken met de natuur.

De website natuurlijkkapitaal.nl heeft ook een nieuwe, natuurlijke jas. Je vindt er praktijkverhalen over BASF, Vitam en Dow Chemical, opiniestukken en concrete stappenplannen om met natuurlijk kapitaal aan de slag te gaan. Zo willen ze uitgroeien tot hét platform voor bedrijven om aan de slag te gaan met natuurlijk kapitaal.

Bekijk (en deel!) de video of ga gelijk naar https://natuurlijkkapitaal.nl/de-natuur-werkt-ook-met-jou