MUSA intimates is het eerste circulaire lingeriemerk gemaakt van bananen!

Bron
MUSA

MUSA intimates bestaat uit een multidisciplinair team, onder leiding van van drie jonge ondernemende vrouwen: Ellen van Til, Loes Pennings en Esther van de Glind. MUSA is een lingeriemerk dat streeft naar een duurzame wereld waarin de vrouw zich ook comfortabel en sexy voelt.

Het materiaal is hierbij een belangrijk aspect. MUSA heeft gekozen voor textiel gemaakt van resten van de bananenstam. Omdat bananenplanten alleen worden verbouwd voor de vruchten en daarna weer gekapt worden, blijft er veel groenafval liggen. Juist dat afval wil het jonge bedrijf gebruiken voor haar lingerie, zodat ze een zo klein mogelijke voetafdruk op onze aarde zetten.

MUSA intimates maakt het mogelijk om de duurzame en innovatieve ‘bananen stof’ te ontwikkelen tot undies, welke de intieme zones van de vrouw doen omarmen. Dat niet alleen, MUSA breekt de oude onrealistische schoonheidsidealen en creëert een nieuwe standaard waarbij comfortabel gezien wordt als de norm.

MUSA hoopt haar collectie eind 2021 te lanceren, maar op dit moment zijn ze bezig om onze ethische en duurzame productieketen te ontwikkelen. Wil je ze volgen? Ze zijn actief op verschillende social media kanalen waar ze hun proces op delen.

Share Button