Circulair denim merk MUD Jeans lanceert een capsule collectie van bestaande stijlen in een nieuwe kleur, Undyed Denim, gemaakt door een mix van gerecycled denim en biologisch katoen. Door het verf- en wasproces over te slaan tijdens de productie, ziet MUD Jeans een aanzienlijke verbetering in waterverbruik en CO2-vermindering.

Geen indigo

Om de Undyed Denim kleur te maken worden er dus helemaal geen kleurstoffen (indigo) gebruikt. Hoewel MUD Jeans normaal gesproken cradle-2-cradle indigo gebruikt, is het helemaal overslaan van verf nog beter en bespaart het ook nog eens energie. De ongeverfde jeans bespaart 74% CO2 in vergelijking met de industriestandaard. Ongeverfde jeans verbruiken slechts 6,12 kg CO2.

Unieke kleur

De lichtblauwe, grijze kleur van Undyed Denim is het resultaat van de stofsamenstelling van de jeans: een mix van gerecyclede oude jeans en virgin biologisch katoen. De kleur is uniek en nooit eerder verschenen. “Het leuke is dat de trends van de afgelopen jaren terug te zien zijn in de jeans. De meeste oude gerecyclede spijkerbroeken waren blauw, het nieuwe katoen is wit, vandaar deze gemengde denim kleur”, zegt Dion Vijgeboom, Denim Innovator bij MUD Jeans.