FedEx Express, dochteronderneming van FedEx Corp. en ’s werelds grootste expresvervoerbedrijf, maakt vandaag de 15 finalisten van de Small Business Grant Competitie in Europa bekend. De competitie voor midden- en kleinbedrijf, met in totaal bijna €250.000 aan prijzengeld, biedt ondernemers de mogelijkheid om te groeien en hun ambities waar te maken. In Nederland hadden 74 bedrijven zich aangemeld voor de competitie, waaruit MOYU is geselecteerd als Nederlandse finalist. Moyu maakt notitieboeken en andere fijne schrijfartikelen gemaakt van duurzaam steenpapier. Steenpapier is gemiddeld zo’n 500 keer te herschrijven en gaat maanden tot jaren mee. Moyu’s missie is dan ook een wereld waarin single use papier en papierverspilling verleden tijd zijn. 

Alle Europese finalisten zijn gekozen op basis van hun innovatieve karakter en hun passie om hun kleine onderneming te laten groeien. De jury van de Small Business Grant bestaat dit jaar uit: Helena Jansson, SVP Finance International van FedEx Express, Karen Reddington, Regional President van FedEx Express Europe en Maija Palmer, innovatie redacteur bij Sifted.

“De Small Business Grant-wedstrijd staat helemaal in het teken van kleine ondernemingen die grootse dingen verwezenlijken. De inzendingen van dit jaar vormden hierop geen uitzondering, want we kregen tal van prachtige ideeën binnen. Een verdiende winnaar kiezen uit alle finalisten wordt de komende weken dan ook geen eenvoudige opdracht voor de jury”, zegt jurylid Helena Jansson.

De jury gaat de komende weken aan de slag om te bepalen wie de hoofdprijs krijgt (€50.000) en wie de winnaars worden van de Judges Choice Awards (€15.000): Digital Excellence, Sustainability Champion en Innovation Mastermind. Alle winnaars van de Small Business Grant zullen op 26 januari 2022 worden bekendgemaakt.

“Deze wedstrijd is een mooie illustratie van al het beste dat Europa te bieden heeft en benadrukt waarom kleine ondernemingen de ruggengraat vormen van onze Europese economie. Felicitaties aan alle finalisten, van digitale pioniers tot leiders op het vlak van duurzaamheid. Het niveau van de inzendingen lag dit jaar zeer hoog”, zegt Maija Palmer, Innovation Editor bij Sifted.

Ook is de publieksstemming voor de People’s Choice Awards nu open. Alle ondernemingen die de finale niet hebben gehaald doen hier automatisch aan mee en maken kans op een prijzenpot van € 10.000. Per land wordt er één winnaar gekozen. Voor meer informatie of om te stemmen, bezoek https://nl.smallbusinessgrant.fedex.com/nl-nl