Wervingsbureau ‘The Sustainable Recruiter’ nam de mening over duurzaamheid en werk onder de loep. In een breed onderzoek onder werknemers is gekeken hoe belangrijk duurzaamheid is in de baankeuze en of men al voor een duurzame organisatie werkt, alsook hoe men een baan zoekt. Een kleine meerderheid van de werknemers is bewust bezig met duurzaamheid in de carrièrekeuze (37% versus 33% niet). Ook blijkt dat 42% van de respondenten aangeeft niet voor een ‘duurzame werkgever’* te werken.

Aan het onderzoek hebben 840 respondenten deelgenomen met verschillende opleidingsachtergronden (MBO/HBO/WO).

Als er gekeken wordt naar de verschillende carrièreniveaus binnen de respondenten, dan zijn mediors (2-4 jaar werkervaring) en seniors (5-10 jaar werkervaring) het meest met duurzaamheid bezig gevolgd door executives (10+ jaar ervaring). Starters zijn juist weer het minst hiermee bezig, gevolgd door junioren (0-2 jaar ervaring). Uit het onderzoek komen duidelijke verschillen tussen opleidingsniveaus:  WO’ers zijn het meest bewust bezig zijn met duurzaamheid en HBO’ers het minst.  

Een meerderheid van de respondenten (42%) herkend de huidige werkgever niet als een duurzaam bedrijf, 37% wel en 21% weet het niet. 

*) een duurzaam bedrijf is gedefinieerd als een bedrijf dat haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van positieve waarde aan zowel people, planet als profit.