Meelunie, een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in plantaardige ingrediënten sinds 1867, kondigt met trots haar B Corp-certificering aan. Met deze erkenning verwerft Meelunie een plaats in een wereldwijde gemeenschap van meer dan 8.500 bedrijven die zich inzetten voor sociale en milieuverantwoordelijkheid.

B Corp is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het promoten van positieve impact door bedrijven. Gecertificeerde B Corps voldoen aan strenge normen op het gebied van prestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. Dit maakt ze voorlopers in de beweging naar een duurzamere en rechtvaardigere economie.

Gedreven door haar doelstelling —Plant Based Positive Impact— werkt Meelunie eraan om haar bedrijfspraktijken zo duurzaam mogelijk te maken. Meelunie zag parallellen tussen haar waarden en die van de B Corp-benadering en besloot de B Impact Assessment te doorlopen — een interactieve tool die de positieve impact van bedrijven evalueert op basis van milieu-, sociale en bestuurscriteria (ESG).

De assessment bood Meelunie een helder overzicht van haar organisatie, waarbij gebieden met positieve impact werden benadrukt en kansen voor verbeteringen aan het licht kwamen. Zoals Marco Heering, CEO Meelunie, verklaart: “Wij geloven dat zakelijk succes verder gaat dan winst. Onze betrokkenheid bij het milieu en de sociale verantwoordelijkheid vormen de kern van onze doelstelling.”

De beslissing van Meelunie om de B-Corp-certificering na te streven, getuigt van hun toewijding aan voortdurende verbetering. Met het behalen van een opvallende score van 91,9 punten (op een totaal van 200) in de assessment, heeft Meelunie blinde vlekken kunnen vaststellen en zich gecommiteerd aan verdere vooruitgang op de weg naar duurzaamheid.

Meelunie draagt actief bij aan veranderingen in het voedselsysteem door het aanbieden van plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten. Recentelijk heeft het bedrijf een nieuwe veldbonenfabriek in Denemarken geopend, een mooi voorbeeld van hun streven naar positieve impact. Deze fabriek gebruikt de hele veldboon voor voedseltoepassingen en draagt daarmee bij aan een gezonder dieet, dierenwelzijn en milieubehoud.

“Het verkrijgen van de B-Corps-status is slechts de start van een nieuw begin en een fundamentele stap voorwaarts naar het realiseren van de doelstelling van Meelunie ‘Plant Based Positive Impact’,” zegt Meelunie’s Global Sustainability Manager Jeroen de Waaij. “Wij zijn bijzonder trots op deze erkenning.”