Vanaf donderdag 18 april kunnen gasten van McDonald’s bij het Happy Meal kiezen voor een speeltje van Playmobil Wiltopia. Deze speeltjes zijn onderdeel van de eerste duurzame lijn van Playmobil, volledig gebouwd rondom de natuur en wilde dieren. Voor het eerst zijn de speeltjes in het Happy Meal gemaakt van PE Plastic, op een duurzame manier vervaardigd uit suikerriet. Dit maakt ze niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook gemakkelijk te recyclen.

Het Playmobil Wiltopia Happy Meal, dat verkrijgbaar is vanaf donderdag 18 april tot en met woensdag 22 mei, laat kinderen kennismaken met verschillende wilde dieren en hun leefomgeving met behulp van een bijgevoegde dierenkaart. Op deze manier kunnen kinderen alles leren over hun dieren. Op deze kaart staat tevens een QR-code die hen leidt naar de Wiltopia foto-expeditie, een (reclamevrije) digitale extensie van dit programma. Hier bevinden zij zich middenin Wiltopia, waar zij op zoek kunnen gaan naar een van de 14 te verzamelen dieren. Vervolgens kunnen zij de dieren met een foto vastleggen in hun natuurlijke leefomgeving.

Op deze manier streven McDonald’s en Playmobil ernaar om kinderen op een duurzame manier kennis te laten maken met wilde dieren van over de hele planeet.

McDonald’s streeft ernaar om met de cadeautjes die gasten krijgen bij het Happy Meal een positieve impact te maken. Zo introduceerde McDonalds in 2019 de optie om bij het Happy Meal voor een leesboekje te kiezen, om lezen onder kinderen te stimuleren. De optie om een speeltje als cadeau te kiezen blijft, waarbij McDonald’s continu kijkt naar verschillende manieren om deze verder te verduurzamen. Zo introduceerde McDonald’s al eerder speeltjes van duurzaam fiber, karton en nu dus van duurzaam plastic vervaardigd uit suikerriet.