McDonalds herintroduceert de vleesloze kroket. De Meatless McKroket is gemaakt met PrimeJack-jackfruit. De vleesloze McKroket is door McDonald’s Nederland ontwikkeld in samenwerking met Van Geloven en FiberFoods Group.
Gasten van McDonald’s willen graag beide varianten van de McKroket op het menu: de meatless variant en de rundvlees variant. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf beide varianten tegelijkertijd kan aanbieden, is de operationele procedures aangepast. Dolly van den Akker, Impact director McDonald’s Nederland: “Met de toevoeging van de Meatless McKroket aan ons menu maakt McDonald’s meatless eten laagdrempelig. We spelen in op de groep flexitariers die inmiddels 53% van de Nederlanders omvat. Met de Meatless McKroket laten we zien dat een meatless burger voor een aantrekkelijke prijs te verkrijgen is en daarnaast ook een positieve impact heeft op de planeet.”
De Meatless McKroket is een exclusief Nederlands product, ontwikkeld in samenwerking met Van Geloven, FiberFoods Group en McDonald’s Nederland. Chantal de Hond, Sales OOH & Programmamanager MVO, Van Geloven: “De wereld beweegt meer richting een plantaardige toekomst. Als leverancier van de rundvlees McKroket zijn we bij Van Geloven extra trots dat we ook hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de Meatless McKroket”. En Inez van Oord, oprichter FiberFoods: “PrimeJack is een 100% plantaardig jackfruit-ingrediënt van FiberFoods. Het is duurzaam, voedzaam en een goede vervanger voor vlees en vis. Het heeft een vleesachtige textuur, maar biedt de smaak en kleur van de rundvlees McKroket.”
Naast de meatless McKroket staat ook de McChicken, de Spicy McChicken, McCrispy, de Chicken wrap en de Chicken salad als Meatless variant op het menu van McDonald’s.