Diepvriesmaaltijden vernieuwer Lazy Vegan lanceert een NIEUWE Italian Risotto maaltijd, die vanaf deze week verkrijgbaar is bij Albert Heijn. De start-up heeft als missie om het gemakkelijk te maken om plantaardig te eten, daarom komen zij nu met een smaakvolle Risotto die klaar is na 8 minuten in de wok, waarmee de moeite en tijd van een traditionele Risotto weggenomen wordt. 

Rijk aan Italiaanse kruiden, een romige vegan kaassaus en authentieke Arborio rijst, daarnaast is de Lazy Vegan Italian Risotto ook vrij van gluten en soja. Deze maaltijd bevat 200 gram groente, waaronder groene asperges, champignons, cantharellen, lente-ui en cherry tomaatjes. De Risotto is de 5e SKU in deze wok maaltijden serie. Eerdere varianten uit de range van Lazy Vegan zijn Tikka Masala, Thai Green Curry, Mexican en Provencale, die allemaal vegan kipstukjes op basis van erwten proteïne bevatten – en zijn ze klaar in 8 minuten. 

De Lazy Vegan range is in Nederland verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn winkels, zo’n 100 stedelijke Jumbo winkels, Marqt, Crisp, de kleinere vegan winkels en sinds kort ook bij flitsbezorger Flink.

Co-Founder, Bas Dijkstra, zegt: “Met een sterke merkbekendheid en loyaliteit onder vegans en vegetariërs, is nu de perfecte tijd om onze groei naar een hoger niveau te tillen via een breder publiek dat op zoek is naar snelle maaltijd oplossingen, en daarbij bewust is van de impact van vlees minderen voor gezondheidsredenen en de planeet.”

 “Nu velen van ons weer op kantoor werken, wordt de vraag naar snelle en lekkere maaltijd oplossingen groter. Door een verhoogd bewustzijn over gezondheid, mede versterkt door Covid, neemt de vraag naar voedzame producten, natuurlijke ingrediënten, minder vlees en meer groenten toe. Deze combinatie biedt enorme kansen voor Lazy Vegan, onze Retail partners en de diepvriesmaaltijden categorie in het algemeen.”

 “Ondanks dat velen van ons zich meer bewust zijn geworden van hun gezondheid en de planeet, kan het concept van totaal overstappen naar plantaardig toch heftig, eentonig of ingewikkeld lijken.”

 “Onze belofte van een lekkere, gezonde plantaardige maaltijd in 8 minuten op tafel springt daar op in, en haalt eventuele twijfels weg, zodat het makkelijk wordt voor consumenten om minder vlees te eten, zelfs als ze maar één of enkele keren per week hun voedingspatroon aanpassen.”