Kledingmerk SKOT lanceert duurzame T-shirts

Het jonge Nederlandse mannenmodemerk SKOT komt met een uitbreiding op haar productaanbod. Naast duurzame overhemden zijn nu ook T-shirts verkrijgbaar. Deze zijn gemaakt om comfortabel onder een overhemd te kunnen dragen.

Groeiende behoefte aan duurzame invulling

SKOT springt hiermee in op een groeiende groep consumenten die kleine stappen wil zetten om duurzaamheid in het dagelijks leven op te nemen. Na de succesvolle launch van duurzame overhemden was het tijd voor een uitbreiding. Oprichter Ruben van Veen vertelt: “De T-shirts zijn een natuurlijke aanvulling op ons aanbod van overhemden. We breiden hiermee ook onze doelgroep uit, omdat vrijwel iedere man T-shirts draagt. Nu kunnen we ook de niet-overhemd dragers een duurzame oplossing aanbieden.” De T-shirts hebben een slim fit pasvorm en zijn extra lang gemaakt. Ook hebben ze een diepe V-hals, dus onzichtbaar wanneer je een overhemd draagt met knoopjes open.

Het meest duurzame T-shirt

Het T-shirt is gemaakt van 95% biologisch katoen met het GOTS keurmerk en 5% elastaan voor optimaal comfort. De productie heeft het Fair Trade keurmerk en voldoet aan de normen van de Detox campagne van Greenpeace. Al het materiaal is van hoge kwaliteit zodat het extra lang meegaat. “Ook met een T-shirt willen we het beste van alle werelden. We hebben kwaliteit, duurzaamheid én een scherpe prijs gecombineerd.” Aldus Van Veen.

SKOT begint met witte T-shirts met een V-hals, later dit jaar worden ook zwarte T-shirts en T-shirts met een ronde hals verwacht. De duurzame T-shirts kosten 29,- per 2-pack en zijn verkrijgbaar in de webshop van SKOT.

Share Button