Kiwa is nu een certificerende instantie voor de Global Sustainable Enterprise Standard  (GSES). GSES voor organisaties en leveranciers en de Sustainable Footprint Standard voor producten en projecten worden onderdeel van de diensten van Kiwa. Kiwa gaat GSES-audits ter plaatse uitvoeren  in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk.

Kiwa en het Nationaal Duurzaamheid Instituut Instituut (NDI) zien deze samenwerking als een verrijking van hun diensten aan hun klanten om meer organisaties transparant en duurzaam te maken.

Over KIWA

Kiwa is een top 20-leider op het gebied van testen, inspecteren en certificeren (TIC). Met hun certificatie-, inspectie-, test-, training- en adviesdiensten creëren ze vertrouwen in de producten, diensten, processen, (management) systemen en medewerkers van hun klanten. De klanten van Kiwa bevinden zich in een breed scala van marktsegmenten, variërend van bouw en energievoorziening tot drinkwater, gezondheidszorg, voeding, veevoeder & landbouw, productie- en procesindustrie, (zakelijke) diensten, openbare en particuliere nutsbedrijven, overheden en internationale instellingen. Kiwa heeft meer dan 4.300 werknemers in meer dan 100 kantoren in meer dan 40 landen over de hele wereld, voornamelijk in Europa, Azië en Latijns-Amerika.

Over GSES

De Global Sustainable Enterprise Standard – GSES – is bedoeld om organisaties wereldwijd te ondersteunen om duurzamer te zijn. Het GSES-systeem is een integraal systeem van gedeelde waardecreatie. Het systeem dwingt organisaties om te denken in termen van ketensamenwerking en het stellen van verbindende doelen. De vijf pijlers van de GSES zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam inkopen, CO2-uitstoot, circulaire economie, gezondheid en veiligheid. Op product- en projectniveau meet het GSES-systeem de circulaire waarde, milieuprestaties en gezondheid (Sustainable Footprint Standard).