Als eerste supermarktketen zal Jumbo de nieuwe plantaardige producten van YB in de schappen opnemen; en wel de twee smaken Overnight Oats en beide varianten van de Soya Specials.

Gezond als ontbijt, lunch en tussendoortje

YB speelt al bijna tien jaar in op de trend van verantwoord en lekker genieten, met name overdag. Jumbo gaat nu de 400ml Overnight Oats in de smaken Natural en Cacao in het plantaardige zuivelschap voeren en de 300ml Soya Specials in haar City stores. Ook online en België worden meegenomen. YB CEO, Wouter Staal, vult aan: “We hebben jarenlange ervaring met het maken van de lekkerste plantaardige combinaties in onze dertien Barns. Voor miljoenen gasten. Prachtig om deze kennis nu bij een ondernemende organisatie als Jumbo te lanceren. Duurzaamheid en lekker plantaardig eten voor iedereen toegankelijk maken, komt zo weer een stap dichterbij en dat voelt enorm goed. En bij elk verkocht product maken we samen positieve impact.”

Nieuw hoofdstuk

Staal vervolgt: “Alle producten zijn naast plantaardig ook klimaatpositief, Nutriscore A en gluten- en nootvrij. De Overnight Oats zijn een bron van vezels en eiwitten en bevatten geen geraffineerde suikers. We willen onze feel good food-belofte in alles doorzetten.”

Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo benadrukt: “Jumbo is altijd op zoek naar innovaties om het aanbod verder te verduurzamen. We zien daarbij een toenemende vraag naar lekkere, gezonde en plantaardige producten. Deze nieuwe producten van YB sluiten hier uitstekend bij aan. We zijn daarom ook trots om deze lekkere producten als eerste op de markt te brengen in zowel Nederland als België.”

Overal verantwoord genieten

Iedereen die bij Jumbo de Overnight Oats of Soya Specials koopt, kan de unieke QR-code scannen om te sparen voor gratis producten in de dertien Barns van YB. Ook kun je de cups inleveren en zo tegen korting genieten van de speciaal voor jou gemaakte specials in de Barns. Wouter vult aan: “We bevinden ons in een unieke positie om onze fans via hun lokale Jumbo winkel nu ook thuis van YB te laten genieten. En andersom krijgen we de kans om nieuwe consumenten naar de Barns te trekken voor de ultieme YB beleving. We kunnen niet wachten om beide onderdelen aan elkaar te koppelen in dit spannende nieuwe hoofdstuk van YB.”

Het missie-gedreven bedrijf heeft meteen al grootschalige landelijke distributie in de retail en komt zelfs bij meerdere partners in België in het schap. Vanaf 20 september zullen naast Jumbo de producten van YB by Yoghurt Barn ook bij o.a. Hutten, Appel, Vitam, Spar University, Sligro, Lekkerland, Julia’s en Getir beschikbaar zijn. Einde van het jaar volgen nog meer partners en zullen er rond de 2.000 verkooppunten zijn gerealiseerd.

Over YB

YB, opgericht in 2012, is een Nederlands missie-gedreven bedrijf waar de planet’s favourite healthy pleasure voorop staat. Sinds 2020 opereert zij geheel klimaat positief, waarbij alle gasten een positieve impact hebben aan het klimaat. Zij kunnen terecht bij dertien eigen Barns in de grotere binnensteden, stations en Schiphol Airport voor de YB belofte van feel good food with a positive impact. YB is certified B Corp.