IntelligentFood presenteert samen met 11 duurzame partners no waste Kerstpakketten: Kerst-, eindejaars- of Nieuwjaarspakketten samengesteld uit alleen eerlijke producten met een goed verhaal die daarnaast ook nog eens ontzettend lekker zijn.

In Nederland wordt een kwart van al ons voedsel verspild. IntelligentFood heeft als belangrijkste speerpunt het tegengaan van voedselverspilling en ontwikkelt op basis van reststromen foodconcepten met een creatieve, innovatieve receptuur voor voedingsmiddelenbedrijven. De nieuwe kerstpakketten passen perfect in de filosofie van IntelligentFood.

Directeur Junion Hanenberg: “Wij zijn de HelloFresh van de Kerstpakketten. Onderzoek wijst uit dat families die met HelloFresh boxen koken gemiddeld 21 procent minder voedsel verspillen. Kerst en Oud & Nieuw is bij uitstek de tijd waarin er lekker en veel wordt gegeten, dus ook een moment waarop veel verspilling kan worden tegengegaan. Dat moment willen wij benutten om voedselverspilling op een positieve manier onder de aandacht te brengen.”

Het Goed Verhaal pakket

De Kerstdozen van IntelligentFood en friends bestaan volledig uit producten uit onder meer reststromen die er op gericht zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Al die producten hebben hun eigen, unieke verhaal: samen vormen die verschillende verhalen één goed verhaal.

Met een Goed Verhaal Kerstpakket vergroot je de biodiversiteit in Nederland. Je kiest voor eerlijke verdiensten in de keten en een zinvolle dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het zijn allemaal producten die ons een stuk van de toekomst laten proeven. Beter kun je de kerstgedachte niet uitdragen.

De pakketten bevatten een selectie uit de volgende producten:

  • IntelligentFood: olijfolie met gerookte paling- of makreelsmaak van reststromen van visverwerkende bedrijven.
  • Roze Bunker: siroop met citrus-basilicumsmaak van gered fruit.
  • Rotterdamsche Confituur en Twisted jams: liefdevol gemaakt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt of van gered fruit.
  • Wilder Land: kruidenthee van kruiden geplant tussen de gewassen van boeren om biodiversiteit te bevorderen.
  • A Better Bite: gedroogde fruitsnacks gemaakt van gered fruit.
  • IntelligentFood: heerlijke dooreetkoekjes gemaakt van restdeeg uit de bakkersindustrie.
  • The Ketchup Project: Smokey ketchup gaat voedselverspilling tegen en helpt boeren In Kenia aan hogere inkomsten.
  • Moyee Coffee: 100 procent Limu specialty koffie: uitgeroepen tot de meest smaakvolle boon van Afrika. De koffieboeren krijgen 20 procent FairChain premie en er wordt 300 procent meer geld geïnvesteerd in het land van herkomst.
  • Seamore: gemaakt van duurzaam geoogst zeewier rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan. Hun knapperige textuur, gezonde samenstelling en “eet-het-gehele-zakje”-smaak zullen je doen betreuren dat je ze niet eerder hebt geprobeerd!

Er is keuze uit vier verschillende pakketten. Alle details vind je op  www.IntelligentFood.nl/kerstpakket.