Vandaag maakt ijsmerk Magnum bekend in Nederland zuivelvrije versies van de bekende smaken Classic en Almond op de markt te brengen. Vanaf maart zijn deze exclusief te verkrijgen bij Albert Heijn en beperkt in buitenshuiskanalen. De vegan ijsjes hebben dezelfde laag krakende chocolade en romig vanille-ijs als een reguliere Magnum, maar zijn volledig zuivelvrij. Voor het ijs wordt gebruikt gemaakt van erwteneiwit, een plantaardig alternatief voor zuivel. Hiermee is het mogelijk om dezelfde hoogstaande kwaliteit romig ijs te ontwikkelen als bij het andere ijs van Magnum.

De zuivelvrije chocolade om het ijs heen – ook wel chocolade couverture genoemd – is ontwikkeld door Belgische meesterchocolatiers van Callebaut. De ijsjes kregen van de Europese Vegetarische Unie het VEGAN-label toegekend; een kwaliteitskeurmerk voor veganistische producten.

“Bij Magnum willen we zoveel mogelijk mensen laten genieten van ons ijs. We merken een duidelijke vraag van de consument naar zuivelvrije producten en we zijn er trots op dat we nu ook Magnum Vegan kunnen aanbieden. We hebben gewacht op het juiste moment om dit product te introduceren en hiervoor gewerkt met de meest hoogstaande producten om zo onze premium kwaliteit te behouden,“ Anne Schreuders, Senior Brand Manager Magnum.

Veganisme in Nederland

Met de introductie speelt het Unilever Nederland in op zowel de groeiende groep veganisten in Nederland als de consument die minder zuivel wil nuttigen. Waar er ruim twintig jaar geleden nog 16.000 Nederlanders waren die zichzelf veganistisch noemden is dit aantal volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme gestegen naar 110.000 in 2018. Niet alleen Magnum komt met een veganistische variant, naar verwachting wordt de gehele Unilevercategorie in 2019 aangevuld met veganistische versies van de grote ijsmerken.