HOKA®, onderdeel van Deckers Brands, lanceert de volgende stap in zijn hardloopcollectie, de Thoughtful Creation (TC) 1.0. Deze nieuwe schoen is op doordachte wijze in elkaar gezet aan de hand van een duurzaam ontwerp, en simpelweg gemaakt voor maximale bewegingsvrijheid. In navolging van de bekende ‘less is more’-filosofie van HOKA, maakt de TC nog minder gebruik van volledig nieuwe materialen en onderdelen dan alle andere HOKA-hardloopmodellen die tot zover in omloop zijn geweest.

Duurzame prestaties voorop

Voor de creatie van de nieuwe TC 1.0 had HOKA als doel om een verfijnde sneaker te maken die alle essenties in huis heeft om optimaal mee te kunnen presteren, zonder allerlei nodeloze toevoegingen. De TC 1.0 is ontwikkeld met een select aantal duurzame materialen van topkwaliteit, zodat de productie van de schoen zo efficiënt mogelijk kan verlopen en er tegelijkertijd maximaal rekening wordt gehouden met het milieu. In de praktijk heeft de schoen hiermee bijvoorbeeld een bovenlaag van 100% gerecycled polyester, een EVA-zool die voor 30% bestaat uit gerecycled suikerriet en een buitenzool van 90% gerecycled materiaal.

De nieuwe TC 1.0 is gemaakt om alle HOKA-liefhebbers een eenvoudige hardloopsneaker te brengen die echt een statement maakt. De unieke, moderne ontwerpstrategieën van het merk die voor deze schoen zijn gevolgd, onderstrepen de voortdurende toewijding van HOKA om schoenen te creëren waarbij de focus steeds verder komt te liggen op duurzaamheid. De TC 1.0 bespaart aanzienlijk op ‘extra’ materiaal en verfijnt het gebruik van de materialen die wel zijn ingezet voor een zo hoog mogelijk prestatieniveau, gekoppeld aan de laagst mogelijke milieu-impact.