Vanaf vandaag is de iconische rookworst van HEMA beschikbaar in een vegetarische variant onder de naam OokWorst. De OokWorst voegt zich hiermee bij de veganistische hotdog en het vegetarische saucijzenbroodje. De OokWorst is verkrijgbaar in alle HEMA-winkels*. Met de introductie van OokWorst zet HEMA een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid om lekkere alternatieven te bieden aan Nederlanders die geen of minder vlees willen eten. 

Demi Tammer & Lisanne Rahusen, productmanagers vleeswaren & rookworst, zeggen over de OokWorst: ‘Tegenwoordig willen steeds meer Nederlanders minder vlees eten. Bij HEMA willen we dat graag beter, leuker en makkelijker maken door alternatieven aan te bieden. Wat de rookworst tot een icoon maakt, is de unieke smaak. Dat was de grote uitdaging en een waardig vegetarisch alternatief ontwikkelen heeft dan ook meer dan een jaar geduurd. Uiteindelijk moet de OokWorst gewoon lekker zijn. Met de introductie van de OokWorst kunnen Nederlanders nu bij ons terecht voor een lekkere vegetarische worst voor bij de stamppot thuis, om op een broodje te doen, of om gewoon zo, uit het vuistje te eten.

De vegetarische rookworst is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en erwten- en vrijeuitloopei-eiwit, voorzien van het 2 sterren Beter Leven keurmerk. De vegetarische rookworst (250 gram) wordt verkocht in een vacuümverpakking voor de prijs van € 3,50.

Eeuwige favoriet

De rookworst is al jarenlang een waar icoon van HEMA. De rookworst dateert namelijk al van voor de oorlog. Zo begon een Amsterdamse filiaalhouder in 1936 met de verkoop van warme rookworst omdat hij te veel worsten had ingekocht. Om bederf tegen te gaan is hij de rookworst warm gaan verkopen in een kraam voor zijn winkel. Vanaf de eerste dag was het een hit. Nederlanders raakten verknocht aan de rookworst.

*De OokWorst is verkrijgbaar in 534 HEMA-winkels waar naast de reguliere, de magere en de pittige nu ook de vegetarische variant wordt verkocht. De worst vind je in de winkel bij het rookworstmeubel of de koelregalen (bij de overige versproducten).