Begin oktober wordt er op Utrecht Science Park/De Uithof een nieuwe duurzaamheidshub geopend, waar Green Office Utrecht, Urban Futures Studio en het Utrecht Sustainability Institute gezamenlijk gebruik van gaan maken. Ook het Programmateam Duurzaamheid, waar de Green Office onderdeel van uit maakt, verhuist naar deze plek. De nieuwe locatie is gevestigd in de plint van het Bestuursgebouw, op de plek waar eerder boekhandel de Studystore en Nest gevestigd waren, met een ingang direct aan de Heidelberglaan.

De ruimte krijgt verschillende zones met werktafels: een sociale zone, waar gewerkt en overlegd wordt en een stiltezone, waar concentratiewerkplekken zijn. De nieuwe locatie krijgt een duurzame uitstraling met een flexibele inrichting. Zowel bij gebruikte materialen als bij de inrichting zijn bewuste keuzes gemaakt voor duurzame of hergebruikte materialen. Ook in de aankleding wordt dit doorgevoerd, bijvoorbeeld met een groene wand van mos. De werktafels worden ingericht met flexplekken en een aantal tafels is in hoogte verstelbaar waardoor ook staand gewerkt kan worden.

In de sociale zone zal de Green Office ook activiteiten houden, zoals workshops, Sustainability cafés, lunch lectures, filmavonden en debatten.

De drie partijen kijken ernaar uit om te werken vanuit deze meer toegankelijke en zichtbare locatie op de Heidelberglaan. De gezamenlijke locatie faciliteert een intensievere samenwerking op het gebied van duurzaamheid binnen de Universiteit Utrecht en op het Utrecht Science Park.  De duurzaamheidshub vormt een icoonlocatie, gericht op ontmoeten, interactie, duurzaamheid en vitaliteit.