FruitMasters installeert 7000 zonnepanelen

FruitMasters installeert de komende periode bijna 7000 zonnepanelen. Hiermee vermindert de grootste fruitcoöperatie van Nederland de eigen CO2 uitstoot. FruitMasters realiseert dit project met behulp van een groeivoucher energie van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL.

De zonnepanelen worden geïnstalleerd op verschillende gebouwen op het eigen terrein in Geldermalsen. Het gaat hiermee in totaal om een oppervlak van 1,5 hectare aan zonnepanelen. De opgewekte zonne-energie zal onder andere worden gebruikt voor de koeling van het fruit in de koelhuizen.

Duurzame fruitketen

FruitMasters kan dit project realiseren door een groeivoucher energie van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Zo is er door Encon een plan van aanpak gemaakt, een berekening van de elektrotechnische voorzieningen en er is hiermee een SDE+ subsidie aangevraagd en verleend. Hiermee wordt de duurzame energievoorzieningen in Geldermalsen gestimuleerd. De installatie van ruim 7000 zonnepanelen past in de bredere ambities van FruitMasters op het gebied van duurzaamheid. Samen met de eigen telers en klanten werkt FruitMasters aan een duurzame fruitketen van boomgaard tot fruitschaal.

Over FruitMasters

FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland. FruitMasters draagt zorg voor de vermarkting van het fruit van haar telers in zowel het binnenland als in het buitenland. Zo kunnen consumenten genieten van het lekkerste fruit. Al sinds de oprichting in 1904 loopt FruitMasters als specialist in hard- en zachtfruit voorop in de markt. Door als eerste te investeren in nieuwe technieken, eigen conceptrassen te ontwikkelen en altijd te streven naar een duurzamere fruitteelt.

Share Button