Het Friese bedrijf Sloepmakerij heeft een primeur: de allereerste duurzame sloep van Europa. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf hard gewerkt om deze 3D geprinte sloep op de markt te krijgen. De sloep geprint van PET-flessen en volledig duurzaam afgebouwd, is een samenwerking met de TU Delft. Deze prestigieuze kennisinstelling doet Life Cycle Analysis voor het bedrijf en toont daarmee de duurzaamheid van de sloepen aan.

De beurs MASTERS EXPO is een unieke ontmoetingsplek waar de ondernemerstop van ieder segment bij elkaar komt. Aan aandacht voor de Friese onderneming en haar duurzame sloep geen gebrek.

Marieke de Boer, CEO van het bedrijf vertelt: “Helaas ging de HISWA te Water in september niet door, hierdoor hebben wij besloten om onze marktintroductie tijdens de MASTERS EXPO te doen. De reacties zijn overweldigend. Er zijn zelfs reacties vanuit Monaco vanuit een groot watersport evenement”. Meest gehoord is lof voor het duurzame concept dat dit bedrijf tot in de details doorvoert. Ook het ontwerp van Martin Bekebrede gooit hoge ogen: een ruime kuip en riant zonnedek. Een prachtige start voor dit jonge bedrijf uit Woudsend.