“Hoe zorgen we voor meer diversiteit binnen ons management? Welke veranderingen zijn noodzakelijk om ons energieverbruik structureel te verduurzamen? Hoe zorgen we ervoor dat buurtbewoners gestimuleerd worden op een correcte wijze hun afval te scheiden?” Een greep uit de zestien challenges waaraan gewerkt wordt tijdens de SDG-Challenge: University 2021. Tijdens deze challenge adviseren zestien student consultant teams elk een organisatie zoals Danone, de Nederlandse politie, DHL en Vitens op het gebied van een prangend duurzaamheidsvraagstuk. Elk team werkt tijdens de SDG-Sprintdag aan een innovatieve oplossing voor de challenge van de organisatie waaraan zij gekoppeld zijn. Op deze manier streven ze ernaar om samen impact te maken op de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties. Op vrijdag 19 maart vindt de online te volgen finale plaats bij Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)

Tijdens de finale zullen de vertegenwoordigers van elk team de oplossing die zij hebben ontwikkeld pitchen voor een professionele jury. De pitches kunnen live vanuit huis worden gevolgd via de livestream. Lijkt het je leuk mee te kijken? Vraag de link naar de livestream dan nu op via: organisation@sdg-challenge.com

In de jury onder meer:

Het idee met de grootste potentiële impact wint!

Het is de missie van de SDG-Challenge om studenten en organisaties te mobiliseren om samen te werken aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties (UN). Trotse kennispartners van de SDG Challenge zijn de Impact Hub, VSNU en het Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen. Is jouw organisatie geïnteresseerd om mee te doen als partner? De registratie voor de HBO SDG Challenge is nu open!