Exclusief bij ALDI: een duurzame fashion collectie gemaakt van gerecyclede petflessen

Vanaf 5 oktober ligt er een duurzame fashion collectie in de winkels van ALDI, gemaakt van gerecyclede petflessen. Deze lijn is ontwikkeld in samenwerking met het duurzame label Trashcode en bestaat uit verschillende items, waaronder een strikblouse, een kokerrok, een t-shirt, een shopper en een blazer. De gehele collectie bestaat uit diverse design prints, waaronder diverse panterprints en effen blauw en zwart. ALDI maakt duurzame fashion toegankelijk voor iedereen, voor 4,99 heb je al een item in huis! 

536.914 petflessen gerecycled

Deze fashion collectie is gemaakt van gerecycled polyester, waarbij een substantieel deel gemaakt is van gerecyclede petflessen. Deze flessen zijn geraapt uit afval in China. Op de verpakking van elk kledingstuk staat hoeveel flessen hiervoor zijn gerecycled. De panterblouse is gemaakt van 6 plastic flessen, de jurk van 10 plastic flessen en de blazer van 20 plastic flessen. In totaal zijn er voor deze exclusieve fashion collectie 536.914 flessen gerecycled. Door recycling worden nieuwe grondstoffen gespaard en wordt afval verminderd. Deze wijze van productie verbruikt 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water ten opzichte van traditionele polyester. Jerina van Heck van ALDI Nederland: “Wij willen klanten verrassen en duurzame producten toegankelijk maken voor een brede doelgroep. Deze modecollectie, die wij samen met het label Trashcode ontwikkelden, is duurzaam, fashionable en van enorm goede kwaliteit. Als deze collectie een succes is en in de smaak valt bij onze klanten, komen we in 2020 met een vervolg!” 

Van fles naar fashion

Zie hoe de productie van deze kledingitems tot stand is gekomen:

 

Vanaf 5 oktober bij ALDI De collectie ligt vanaf 5 oktober in alle winkels van ALDI. Hiervoor geldt op=op. Voor meer info, kijk op www.aldi.nl/trashcode

Share Button