Event ‘Van euro’s naar impact’

Wanneer

20/11/2023    
20:00 - 22:00

Waar

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam, 1019 HC
Pakhuis de Zwijger
Event 'Van euro’s naar impact'

Ondernemen met een tunnelvisie op winstmarges en tevreden aandeelhouders is achterhaald. Het resulteert in een uitputting van de planeet en bovendien heeft jarenlange economische groei niet geleid tot een verbeterde financiële positie van werknemers. Hoog tijd voor een alternatief. In een nieuwe, eerlijke economie wordt de toegevoegde waarde van een onderneming niet langer enkel bepaald door financiële groei, maar gaat het om waarde voor de samenleving. In het bedrijfsleven zijn er dan geen CFO’s maar CVO’s: Chief Value Officers. Om een impuls te geven aan een nieuwe koers reikt Impact Economy Foundation dit jaar voor het eerst de CVO van het Jaar award uit, bestemd voor de 5 CFOs die het best laten zien hoe het roer om kan. Met de award uitreiking in het vooruitzicht spreken we vanavond met CFO Allard Boer en andere experts over wat er nodig is voor deze transitie.

MET IN DIT PROGRAMMA

  • Werner Schouten, Directeur Impact Economy Foundation en initiator van CVO of the year award
  • Rutger Slump, Hoofd innovatie, coach & trainer and teamleider van ‘De Informale Leider’ bij De Baak
  • Allard Boer, CFO en bestuurslid bij Mepal
  • Ankie van Wersch, CEO bij Powered by Enviu
  • Ine Mols, Docent Onderzoek & Innovatie aan de Avans Hogeschool en spoken word artiest

Over de sprekers

Werner Schouten is directeur van de Impact Economy Foundation. Hij initieerde dit jaar de CVO of the Year Award. Werner is twee jaar voorzitter geweest van de Jonge Klimaatbeweging en houdt zich actief bezig met een duurzame economie.

Rutger Slump is hoofd innovatie, trainer en teamleider van ‘De Informele Leider’ bij De Baak. Eerder was hij werkzaam als projectleider aan de TU Delft en richtte hij de improvisatiegroep Tilburg Tigers op, waarmee hij op evenementen interactie met het publiek opzocht. In 2011 deed hij in Boston onderzoek naar de menselijke kant van innoveren. In 2014 schreef hij het boek Baanbreker ‘zo maak je ruimte voor vernieuwing’ met Simon Douw.

Ankie van Wersch is sinds 2015 CEO van Enviu. Enviu heeft als doel om duurzame businessmodellen voor verschillende sectoren te ontwikkelen. Ze richtte in 2006 de stichting Tika Foundation op om kinderen in Nepal van onderwijs, voeding en onderdak te voorzien. Voor haar werk bij Enviu was ze projectleider bij onder andere Kraft, Wal-Mart en Gilette.

Allard Boer is CFO van Mepal. Hiervoor was hij werkzaam als CFO van Fairphone en Trust. Hij maakt zich hard voor bedrijfsvoering die niet alleen winst gedreven is, maar ook oog heeft voor de wereld en werknemers.

Ine Mols is docent onderzoek en innovatie aan de Avans Hogeschool. In 2019 rondde ze haar PhD aan de TU Eindhoven en University of Technology in Sidney af met een onderzoek naar autobiografische herinneringen en de rol van verschillende media hierin. Ze wil de urgentie van systeemverandering voelbaar maken en zal dit vanavond doen door een spoken word intermezzo.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...