NEN Informatiebijeenkomst ‘Circulaire economie’

Wanneer

11/12/2019    
13:00 - 17:00

Waar

NEN
Vlinderweg 6, Delft, 2623 AX
NEN Informatiebijeenkomst 'Circulaire economie'

Eind mei vond de eerste vergadering van ISO/TC 323 “Circular economy” plaats in Parijs. Meer dan 120 deelnemers uit 65 landen overlegden met elkaar over de ontwikkeling van praktische handvatten om met circulaire economie aan de slag te gaan.

De Nederlandse vertegenwoordigers kijken tevreden terug op een geslaagde bijeenkomst waar de delegatie vanuit NEN een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de opzet van een ambitieus werkprogramma voor de komende jaren.

ISO/TC 323 ‘Circular economy’ – scope

In Parijs is de scope en het werkprogramma van de nieuwe ISO-commissie vastgesteld. Er is besloten om in vier groepen te werken aan ontwerpvoorstellen voor nieuwe normen:

  • Definities, principes en een raamwerk voor de implementatie van circulaire economie in organisaties
  • Circulaire business modellen en richtlijnen voor invoering daarvan in de waardeketen
  • Het meten van circulariteit van producten, diensten en projecten
  • Voorbeelden van specifieke toepassing van circulaire economie zoals (keten)samenwerking op een lokaal of regionaal niveau

Nederland is de trekker van de groep ‘Measuring Circularity’.

Deze groepen gaan de komende maanden aan de slag met de verdere uitwerking van deze onderwerpen en het ontwikkelen van projectvoorstellen die ter goedkeuring in de ISO-commissie kunnen worden rondgestuurd.

Informatiebijeenkomst op 11 december

Wij nodigen u heel graag uit deel te nemen aan de informatiebijeenkomst, waarbij we u kennis laten maken met de scope en het werkprogramma. En wij zijn heel benieuwd naar uw expertise, ideeën en ervaringen op het gebied van circulaire economie.

Leden van de Nederlandse ‘schaduw’ commissie ‘Circulaire economie’ kunnen als expert deelnemen in de internationale AdHoc groepen. U kunt mede input leveren aan de uitvoering van het werkprogramma en bent vroegtijdig op de hoogte van het nieuwe mondiale kader voor circulair denken en handelen.
Een goed moment om aan te sluiten!

Meer informatie en programma

Kaart wordt geladen...