Internationale Vlaggenactie

Wanneer

25/09/2024    
Hele dag

Waar


Internationale Vlaggenactie

Laat de wereld zien dat jouw organisatie zich inzet voor het behalen van de SDGs!

Van de Nederlandse hogescholen tot onze ambassades in het buitenland; op 25 september 2024 wordt over heel de wereld de vlag gehesen voor de Sustainable Development Goals (SDGs). Zo laten we elkaar en de wereld zien dat we het klimaat, gendergelijkheid, biodiversiteit en eerlijk werk hoog in het vaandel hebben. Doet jouw organisatie ook mee dit jaar?
Op 25 september 2024 is het negen jaar geleden dat we wereldwijd de Sustainable Development Goals omarmde, zeventien doelen die ons op weg helpen naar een eerlijke en duurzame maatschappij in 2030. Door de SDG-vlag te hijsen laten bedrijven, maatschappelijke organisaties, onderwijscentra en overheidsorganisaties zien dat ze samenwerken om grootste uitdagingen van deze tijd aan te pakken.
Meedoen aan de vlaggenactie is simpel en impactvol. Het draait in wezen om het hijsen van de SDG-vlag, maar kan worden gekoppeld aan een evenement, een persbericht of door bijvoorbeeld nieuwe ambitieuze doelen te stellen. Deel je acties en foto’s van de wapperende vlag online met de hashtag #togetherfortheSDGs.
De SDG-vlag is er in twee verschillende maten en hier verkrijgbaar. Meer informatie over de vlaggenactie is te vinden op de website.
Kaart niet beschikbaar