Webinar ‘Politieke ontwikkelingen rondom een duurzaam voedselsysteem’

Wanneer

05/07/2024    
09:00 - 10:00

Waar

Online webinar
Webinar 'Politieke ontwikkelingen rondom een duurzaam voedselsysteem'

Dompel jezelf deze zomer onder in de wereld van duurzaamheid en voedseltransitie tijdens de S&P Kennisweek! Wij streven al meer dan 28 jaar naar een voedselsysteem dat duurzaam, gezond en eerlijk is, maar ook toegankelijk en lekker voor iedereen. Samen met onze klanten proberen we dit voedselsysteem stap voor stap in te richten, om deze idealen te realiseren. Dat gaat niet zonder slag of stoot, we worden geconfronteerd met tal van uitdagingen. Wil jij meer weten hoe we deze uitdagingen kunnen aanpakken? Praktische tools aangereikt krijgen en inhoudelijk kennis op doen om bij te dragen aan een gezond en duurzaam voedselsysteem? Lees dan verder!

We belichten diverse thema’s en onderwerpen, zoals het voldoen aan de (nieuwe) richtlijnen voor duurzaamheidsclaims om greenwashing tegen te gaan, het toekomstige verdienmodel binnen de zuivelsector, het naleven van het Klimaatakkoord via SBTi en de politieke ontwikkelingen rondom een duurzaam voedselsysteem.­

Wil je meer weten over deze onderwerpen en hoe we de voedseltransitie kunnen bevorderen? Doe dan mee aan onze Zomerse Kennisweek van 1 tot 5 juli! Elke dag van 09:00 tot 10:00 uur verzorgen we een boeiend webinar, gratis en gemakkelijk online bij te wonen.

Webinar ‘Politieke ontwikkelingen rondom een duurzaam voedselsysteem’

Het politieke jaar ligt bijna achter ons. Alle ogen waren gericht op de formatie; wat wordt de samenstelling van het kabinet en wie wordt dan onze nieuwe premier? Inmiddels is er een voorlopig akkoord. Wat is de uitgestippelde koers voor ons voedselsysteem?  

Ondertussen, vaak minder zichtbaar, debatteren Tweede Kamerleden over de toekomst van ons voedselsysteem. Hoe haalt Nederland haar ambities op biologisch landbouw? Wie is aan zet om te komen tot een dierwaardige veehouderij? Wat is de rol van supermarkten in het verduurzamen van de landbouw?

In deze sessie praten onze adviseur public affairs en adviseur voedseltransitie je bij over de politieke ontwikkelingen die direct raken aan een duurzaam voedselsysteem.

Door Roos Benard & Irene Verhoof

Meld je nu aan

Kaart wordt geladen...