Event ‘Nederland tegen kinderarbeid’

Wanneer

24/10/2017    
14:30 - 19:00

Waar

Caballero Fabriek
Saturnusstraat 60, Den Haag, 2516 AH
Event ‘Nederland tegen kinderarbeid’

Kinderarbeid moet in 2025 wereldwijd zijn uitgebannen. Dat is afgesproken door de Verenigde Naties in het kader van de Sustainable Development Goals, specifiek doel 8.7. De Nederlandse overheid wil daar graag een bijdrage aan leveren en organiseert, met steun van VNO-NCW, op dinsdagmiddag 24 oktober het evenement Nederland tegen kinderarbeid: innovatie om kinderarbeid uit te bannen’.

De middag zal in het teken staan van innovatieve manieren die kunnen bijdragen aan het uitbannen van kinderarbeid in de waardeketen. Er is ruimte voor bestaande ‘good practices’, en er zal ook aandacht zijn voor nieuwe creatieve ideeën.

In de maand september worden studenten, start-ups en andere creatieve geesten opgeroepen om via een challenge innovatieve ideeën in te sturen die kunnen helpen bij het uitbannen van kinderarbeid in de waardeketen. De vijf beste ideeën zullen op 24 oktober worden gepresenteerd.

Op www.nederlandtegenkinderarbeid.nl vindt u meer informatie over het event en de challenge.

Programma

14.30 uur
  • Inloop en registratie
  • Gelegenheid om de markt te bezoeken
15.00 uur
  • Opening door Talitha Muusse (dagvoorzitter) en introductie van de middag
  • Best practices
  • Pitches van de vijf beste ideeën
15.45 uur Keuze voor één van de discussiesessies
16.00 uur Discussiesessies: In vijf aparte groepen wordt één van de vijf gekozen beste ideeën toegelicht en de uitvoerbaarheid getoetst en besproken.
16.45 uur Pauze en gelegenheid om de markt te bezoeken
17.00 uur
  • Welkom terug door de dagvoorzitter
  • Korte terugkoppeling van de vijf discussiesessies
  • Kort intermezzo
  • Bekendmaking van de winnaars door voorzitter van de jury
17.45 uur Afsluitende borrel en gelegenheid tot het bezoeken van de Markt
19.00 uur Einde bijeenkomst

Markt

Tijdens het event zal er een informatiemarkt worden georganiseerd waar bedrijven en andere partijen die betrokken zijn bij het uitbannen van kinderarbeid, zich kunnen presenteren. Heeft u bijvoorbeeld op innovatieve wijze uw productieketen inzichtelijk gemaakt of kunt u bedrijven helpen bij het uitbannen van kinderarbeid, neem dan deel aan de Markt!

Kaart wordt geladen...