Circulaire event 2023 Opnieuw!

Wanneer

27/09/2023    
14:00 - 18:00

Waar

Opnieuw!
Newtonstraat 20, Buitenpost, 9285 XX
Circulaire event 2023 Opnieuw!

Tijdens hét circulaire event van 2023 van Opnieuw! worden er verschillende lezingen gehouden omtrent het belang van circulariteit en duurzaamheid. Ook zijn Joost Bekenkamp en Kees Klomp aanwezig als gastsprekers. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij één van de rondleidingen langs onze circulaire productieafdelingen.

Kees Klomp

Kees Klomp is een veelzijdige persoonlijkheid die actief is als ondernemer, adviseur, TEDx-spreker, auteur en lector. Hij staat bekend als een vooraanstaande aanjager van de Betekeniseconomie en heeft zijn leven gewijd aan het verkennen en bevorderen van dit concept. Met zijn diepgaande inzichten en inspirerende ideeën heeft hij meerdere boeken geschreven die dienen als richtinggevende gidsen voor degenen die streven naar een meer duurzame en betekenisvolle benadering van zakendoen.

Naast zijn schrijfwerk heeft Kees Klomp zijn visie ook gedeeld als spreker op diverse podia, waaronder TEDx-evenementen, waar hij met passie en overtuiging mensen weet te enthousiasmeren. Bovendien heeft hij een rol als lector vervuld, waarbij hij een brug heeft geslagen tussen academisch onderzoek en de praktijk, en studenten en professionals heeft begeleid om een positieve impact te maken in hun zakelijke en maatschappelijke context.

Met zijn brede ervaring en gedrevenheid heeft Kees Klomp zich gepositioneerd als een thought leader en voorvechter van positieve verandering in de economie, en hij blijft anderen inspireren om de Betekeniseconomie te omarmen en bij te dragen aan een meer rechtvaardige en duurzame wereld.

Joost Bekenkamp

Joost Bekenkamp, de programmamanager Duurzaam Ondernemen bij de NS, speelt een cruciale rol in het ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën binnen het bedrijf, met speciale aandacht voor circulair werken. Onder zijn leiding koestert de NS de materialen en streeft ze naar efficiënt onderhoud, reparatie en levensduurverlenging.

Een indrukwekkend voorbeeld van deze inzet is te vinden in de modernisering van alle dubbeldekstreinen van het type VIRM na ongeveer 20 jaar dienst. Hierbij is maar liefst 86% van de onderdelen opgeknapt en hergebruikt in de treinen, terwijl 13% een tweede leven krijgt elders. Dit resulteert in een indrukwekkende hergebruikspercentage van 99% van de materialen, waardoor maar liefst 40 miljoen kilo waardevolle materialen circuleren in de kringloop.

Joost Bekenkamp heeft de NS gepositioneerd als een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzaamheid en circulaire bedrijfspraktijken in de transportsector. Zijn inzichten en aanpak zijn inspirerend voor andere organisaties die streven naar een meer duurzame en circulaire economie.

Meer informatie/gratis aanmelden

Kaart wordt geladen...