EG Group is een samenwerking aangegaan met Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare brandstoffen, door het nieuwe product Neste MY Renewable Diesel™ in 2019 via meer dan 50 tankstations in Nederland aan te bieden. Neste My Renewable Diesel is vanaf vandaag al via meer dan 20 van EG Group’ s tankstations in Nederland verkrijgbaar.

Door de samenwerking met Neste is EG Group één van de geselecteerde distributeurs van Neste MY Renewable Diesel in Nederland. Neste MY Renewable Diesel wordt geproduceerd op basis van 100% hernieuwbare grondstoffen. Hierdoor is het product de duurzaamste HVO diesel die beschikbaar is. Neste MY Renewable Diesel is een volwaardige dieselvervanger en kan zonder technische aanpassingen direct worden getankt in iedere dieselmotor.

Samenwerking

EG Group en Neste sluiten een samenwerkingsovereenkomst af voor meerdere jaren. De langetermijnsamenwerking biedt de Nederlandse markt een betrouwbare, duurzame diesel die bij onder andere Texaco, Firezone en Esso Express tankstations verkrijgbaar zal zijn en tegemoet komt aan alle technologische eisen en criteria op het gebied van duurzaamheid.

“In Neste hebben wij een toonaangevende en betrouwbare partner gevonden voor de uitbreiding van ons aanbod van milieuvriendelijkere brandstoffen. Neste MY Renewable Diesel is vanaf nu beschikbaar via ons uitgebreide netwerk van tankstations of kan veelal binnen 24 uur op locatie worden geleverd vanaf ons eigen brandstoffendepot. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij samen met Neste onze relaties verder kunnen helpen in de verduurzaming van hun business”, zegt John Bijl, Head of B2B Fuel & Lubes Sales Benelux bij EG Group.

Neste MY Renewable Diesel

“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Door het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot 90% verminderen ten opzichte van fossiele diesel. Wij zijn dan ook zeer tevreden om onze samenwerking met distributiepartner EG Group voort te zetten. Zij zijn een betrouwbare partner met een groot bereik in de Nederlandse markt”, legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit.