Duurzame planten start-up doneert 100% van de winst aan het goede doel

Bron
WePlant

WePlant, een initiatief van twee jonge ondernemers (Bram de Leeuw en Leon Knottnerus), is een bedrijf dat naast business tegelijkertijd ook iets goed wil doen voor de wereld. Omdat beide initiatiefnemers groene vingers hebben, ontstond al snel het idee om www.weplant.nl op te richten en zo een positieve impact te maken op het klimaat en de samenleving.

WePlant werkt samen met lokale duurzame kwekers die zoveel mogelijk biologisch, gifvrij en CO2 neutraal werken. Tevens zijn ze hard op weg om, waar mogelijk, plastic verpakkingen te vervangen door milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Op die manier probeert WePlant de hele planten supply chain naar een hoger niveau te tillen op gebied van duurzaamheid.

De onderneming keert de volledige winst uit aan Trees for All, dat bomen plant om zo het CO2-percentage in de lucht te verlagen. Daarnaast zijn ze bezig met andere initiatieven, zoals het weggeven van planten aan minder bedeelden in de samenleving en zoeken ze naar duurzamere plantensoorten.

Hun onderneming laat zien dat winst niet de belangrijkste motivator hoeft te zijn anno 2021. Het bijdragen aan de samenleving en het milieu zijn minstens net zo belangrijk voor veel jonge ondernemers. Dit vernieuwende bedrijfsmodel past in de nieuwe economie, waarin duurzaamheid geen marketing tool is voor bedrijven, maar een must-have. WePlant neemt dit ter harte en heeft het hele bedrijf ingericht rondom dit thema.

WePlant licht toe: “We merken dat de samenleving aan het veranderen is, richting een duurzamer economisch model. Vergeet de winst maximaliserende formules die we op school en op de universiteit leerden, tegenwoordig zien we dat mensen behoefte hebben aan écht duurzame oplossingen. We merken dit terug in alle lagen in de samenleving. We krijgen hele positieve reacties van particuliere klanten, maar ook grote corporates tonen interesse in onze producten en in mogelijke samenwerkingsverbanden. Super leuk om te zien, zeker gezien we pas een maand bestaan!”

Kortom, de economie is snel aan het verduurzamen en jonge ondernemers zoals Bram en Leon van WePlant spelen daarop in, middels een nieuw en socialer bedrijfsmodel.

Share Button