De DGBC hoopt op feedback van zoveel mogelijk andere partijen.
Daarvoor maakt de organisatie de bètaversie (download, 1.877 kB) beschikbaar, of via de website van DGBC. De DGBC nodigt geïnteresseerden uit om zich hiermee enthousiast bezig te gaan houden.
De term ‘bètaversie’ geeft het al aan: met deze versie van BREEAM-NL gaat de DGBC de certificeringsmethode testen, zodat men in het najaar de definitieve BREEAM-NL 2009 operationeel kan maken.

Kredietcrisis
Ondanks de Kredietcrisis is Duurzaamheid voor het bedrijfsleven nog steeds een belangrijk thema. Het feit dat de afgelopen maanden een twintigtal organisaties zich bij de DGBC aansloten als participant bewijst dit. Het brengt het totale aantal participanten op 150. Ook in een recent door de DGBC georganiseerde topontmoeting over Groenfinanciering in Amsterdam kwam sterk naar voren dat de uitdaging hem met name zit in de markt voor duurzame oplossingen; die moet nog veel verder groeien.

Zinvolle feedback
De Dutch Green Building Council is twee jaar geleden door marktpartijen opgericht om te werken aan een algemeen geldend beoordelingssysteem voor de duurzaamheid van gebouwen: BREEAM-NL. Dit is een op de Nederlandse markt toegesneden versie van het internationaal al wijdverbreide BREEAM-systeem (BRE Environmental Assessment Method), oorspronkelijk ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE), een Britse variant van TNO. Het incorporeert de al bestaande minder brede systemen van duurzaamheidscriteria. Voor BREEAM is gekozen naar aanleiding van diepgaand onderzoek en een vergelijking van alle beschikbare meetsystemen voor Duurzaamheid. Via de wiki op www.dgbc.nl kunnen geïnteresseerden al bekijken wat precies de criteria zijn en ze kunnen daarover ook meteen hun mening over geven.