DS Smith, de duurzame verpakkingsonderneming, kondigt vandaag een reeks ambitieuze klimaatdoelstellingen aan. Deze ambities omvatten een Science Based Target die een vermindering van 40% van de CO2-uitstoot per ton product vereist tegen 2030 (in vergelijking met de niveaus van 2019) en een uitstoot van ten minste netto-nul voor 2050.

Deze doelstellingen zullen worden gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief, in overeenstemming met de doelstellingen van het Akkoord van Parijs. Om de ambities en het commitment van DS Smith verder te onderstrepen, kondigde DS Smith gisteren ook haar lidmaatschap van de Race to Zero van de Verenigde Naties aan. Om deze doelstellingen te bereiken, zal DS Smith een aantal technische oplossingen invoeren, waaronder het gebruik van lokale biomassa en biogas en hernieuwbare elektriciteit zoals wind- en zonne-energie.

Eerder in 2017 kondigde DS Smith haar doelstelling aan om de koolstofuitstoot per ton product tegen 2030 met 30% te verminderen ten opzichte van 2015. Als onderdeel van een gezamenlijke inspanning op meer dan 250 locaties wereldwijd, heeft DS Smith tegen het einde van 2020 al een vermindering van 23% bereikt waarmee DS Smith ver voor ligt op haar plannen. DS Smith heeft dit kunnen bereiken door te investeren in baanbrekende technologieën, waaronder waste-to-energy-oplossingen, ultramoderne faciliteiten voor warmtekrachtkoppeling en vernieuwingen van de apparatuur, zoals nieuwe boilers en LED-verlichting. Daarnaast heeft DS Smith ook meer gebruik gemaakt van hernieuwbare brandstoffen, zoals biogas en biomassa en is het energiegebruik verbeterd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Miles Roberts, Group Chief Executive van DS Smith: “Het wordt algemeen erkend dat de zware industrie een van de meest uitdagende sectoren is om koolstofvrij te maken, maar wij zijn vastbesloten ons steentje bij te dragen door actie te ondernemen naar Net Zero, met een duidelijk plan en routekaart. Wij maken duurzame verpakkingen op papiervezelbasis, die volledig recyclebaar zijn. Wij geloven dat wij door gecombineerd leiderschap in circulaire economie en klimaatactie in een unieke positie verkeren om een echte impact te hebben in het helpen verminderen van de stijging van de wereldwijde temperaturen.”

“We hebben al goede vooruitgang geboekt met het verminderen van onze koolstof als onderdeel van onze langetermijnfocus op duurzaamheid, maar we weten dat we nog veel meer moeten doen. Daarom stellen we vandaag niet alleen ambitieuze klimaatdoelstellingen voor onszelf vast, maar versterken we ook ons commitment om meer circulaire oplossingen te leveren voor onze klanten en de bredere samenleving. Ik ben ongelooflijk trots op al onze mensen dat ze dit mogelijk hebben gemaakt.”

Philip Bautil, Managing Director Benelux: “Het is belangrijk dat wij een bijdrage leveren aan de bredere samenleving en onze klanten ondersteunen bij de overgang naar een circulaire economie. Dit doen we door circulaire verpakkingsoplossingen te bieden op een zo duurzaam mogelijke manier. We willen naast onze ambities onze expertise zoveel mogelijk inzetten om kleine en grote bedrijven te helpen op hun reis om circular-ready te worden.”

Naast de klimaatdoelstelling van DS Smith kondigde DS Smith onlangs ook haar R&D- en innovatiepakket van 100 miljoen pond aan om haar werk in de circulaire economie te versnellen. De nieuwe investering ondersteunt de nieuwe duurzaamheidsstrategie van DS Smith, Now and Next, waarin wordt beloofd om tegen 2023 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen te produceren en tegen 2025 een miljard stuks probleemplastic uit de schappen van supermarkten te halen.

* In vergelijking met de niveaus van 2019
** In vergelijking met de niveaus van 2015