Dutch Green Business Group NV (Euronext: DGB, “DGB”) heeft vandaag aangekondigd dat het een strategisch belang van 50% heeft verworven in Green Fuel Investments BV (“GFI”). DGB investeert 500.000 euro in GFI voor de uitbreiding van zijn baanbrekende retailinvesteringsplatform Corekees.

Corekees geeft duurzaamheid een economische waarde door bomen te planten en haar state-of-the-art duurzaam investeringsplatform beschikbaar te stellen voor beleggers in heel Europa. Het retailinvesteringsplatform maakt van herbebossingsprojecten duurzame beleggingen door de opbrengst van de oogst terug te laten vloeien naar de beleggers, waardoor ze kunnen profiteren van een groenere wereld.

Corekees beheert momenteel het kapitaal voor meer dan 600 beleggers met een team van acht.

Het eerste succesvolle beleggingsproject is de herbebossing van de Pongamiaboom. Het dubbele effect van de Pongamiaboom maakt deze uniek; naast de hoge CO2-compensatie produceert de boom een ​​fossiele brandstofvervanger waar biodiesel van wordt geproduceerd.

DGB Group investeert € 500.000 in het merk Corekees voor de verdere ontwikkeling van het platform. Het groeikapitaal wordt ook aangewend om nieuwe beleggingsprojecten te scouten evenals voor de marketinginspanningen die nodig zijn voor internationale groei in Europa.

Door gebruik te maken van van de kennis en financiële slagkracht van DGB, gecombineerd met de technische expertise van haar dochteronderneming Statix ​​Artificial Intelligence (‘Statix’), kan Corekees verder uitgroeien in een meer kosteneffectieve omgeving en met een grotere schaalbaarheid.

De overname past uitstekend in de groeistrategie van DGB. Beide bedrijven zien een perfecte match in termen van strategie, DNA, klantgerichtheid en toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en wereldwijde herbebossing.

Duurzaamheid en economische waarde moeten hand in hand gaan. Daarom hebben we Corekees opgericht en werken we vanaf vandaag samen met DGB. Samen zullen we het Corekees-platform verder ontwikkelen om de wereld te herbebossen en tegelijkertijd een goed rendement te bieden aan beleggers.”, Aldus medeoprichter Nick van Heesewijk.

Spaar bomen voor uzelf, uw gezin of uw bedrijf. Bomen redden om CO2-neutraal te worden of een gezonde winst te maken. Spaar voor één boom per maand of voor heel veel. We vinden het niet erg. Omdat elke boom die we planten, bijdraagt ​​aan een groenere wereld. Is dat niet wat we allemaal willen?”, Aldus medeoprichter Tamar van Heesewijk.

We sluiten ons volledig aan bij de ambities van Corekees. Veel jongeren beseffen dat duurzaam beleggen vandaag een van de weinige manieren is om een ​​betere toekomst veilig te stellen. Dankzij de nieuwe generatie groene beleggingsdiensten die Corekees biedt en met onze investering en kennis, kunnen we samen de uitbreiding van het platform in Europa versnellen”, aldus CEO Selwyn Duijvestijn.