Den Engelsen Bedrijfswagens compenseert tot eind 2020 CO2 uitstoot voor de geleverde bedrijfswagens. Dit gebeurt door middel van het aanplanten van bomen. Per verkochte bedrijfswagen worden 10 nieuwe bomen aangeplant in een eigen bos in de provincie Limburg.

Bewust kritisch

De actie is onderdeel van een pakket dat het voor ondernemers extra aantrekkelijk maakt om nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen. Ondanks de voor sommige bedrijven economisch onzekere tijden, merkt Den Engelsen Bedrijfswagens dat veel ondernemers juist heel bewust vooruit kijken. Daarbij wordt extra kritisch gelet op de impact van keuzes op mens en milieu. Andere acties uit het pakket hebben betrekking op garantie en onderhoudskosten.

Klimaatneutraal

Met de actie komt Den Engelsen Bedrijfswagens tegemoet aan de groeiende behoefte van klanten om klimaatneutraal te ondernemen. De keuze voor de provincie Limburg onderstreept de lokale betrokkenheid van de bedrijfswagendealer, die vestigingen heeft Eindhoven, Nijmegen, Venlo en Stein.

Lange termijn

Het planten van bomen staat voor Den Engelsen Bedrijfswagens symbool voor duurzaamheid, een belangrijk onderdeel van de toekomstvisie van het bedrijf. Het is niet alleen een investering in een prettige en gezonde leefomgeving, maar ook in een duurzame lange termijn relatie met klanten.

Zuurstofproductie

Voor de aanplant van bomen werkt Den Engelsen Bedrijfswagens samen met de Nederlandse stichting Trees for All. In vergelijking met andere gewassen hebben bomen de grootste netto zuurstofproductie. Wanneer je 50 bomen één jaar laat groeien, halen ze gezamenlijk ongeveer een ton aan CO2 uit de lucht.

Aandacht voor klimaat

Op termijn streeft Den Engelsen Bedrijfswagens ernaar om het eigen ‘bedrijfswagenbos’ steeds verder te laten groeien. Voor dit jaar is het doel op minimaal 2000 bomen vastgesteld.