De Vegetarische Slager (Unilever) levert vanaf dinsdag 19 november vegetarische hamburgers aan Burger King. De keten gebruikt deze hamburgers voor de vleesvrije Rebel Whopper.

De Rebel Whopper met de hamburger van de Vegetarische Slager wordt aangeboden in ruim 2500 restaurants in 25 Europese landen. Hij is gemaakt met soja, tarwe, olie en kruiden. De vegetarische hamburger is eerst te koop in Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen. Het Verenigd Koninkrijk volgt snel, aldus Burger King.

Voorlopig niet in Nederland

RTL Nieuws meldt dat de burger voorlopig nog niet in Nederland is te krijgen. ‘We lanceren in fases en Nederland komt in de volgende fase’, zegt Fleur van Bruggen, woordvoerder van Unilever, tegen RTL Nieuws. ‘Deze burger wordt in drie verschillende fabrieken in Europa het gemaakt, maar niet in Nederland.’

Op zijn Amerikaanse thuismarkt blijft Burger King overigens vegaburgers verkopen van het uit Californië afkomstige Impossible Foods. Die burger mag niet in Europa worden verkocht omdat het product genetisch gemodificeerde ingrediënten bevat.