CamperHomie is het eerste camperplatform in Europa dat kamperen milieuvriendelijker maakt. Dit doen ze door middel van een bewustwordingscampagne. Op de site staat een calculator, waarmee de camperliefhebbers kunnen berekenen hoeveel CO2 ze uitstoten op hun reis. Vervolgens kan deze een donatie achterlaten. De donaties gaan naar één van de twee gekozen projecten, Olivijn zand of zeewier. Deze twee natuurlijke producten binden CO2 aan zich. De donateur krijgt na de donatie een toffe sticker toegestuurd en kan zo laten zien dat hij of zij een steentje bijdraagt aan een CO2-reductieproject. 

Missie

Stap voor stap de wereld een beetje groener maken is de missie van CamperHomie. Dit doen zij door de camperreizigers bewuster te maken van het feit dat ze een gemene deler hebben, namelijk de uitstoot van benzine, diesel of gas.

De ondernemers

Twee zussen  willen het verschil maken om de duurzame kant van het ‘ Vanlife’ te belichten. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. De sociale en duurzame missie van het bedrijf hoort centraal te staan, dit is het ondernemen van nu.

Een duurzame community

CamperHomie is een inspirerend platform voor en door bewuste camperliefhebbers. Reizigers, zelfbouwers, beginners en avonturiers: iedereen kan terecht bij deze eigentijdse online community. Eindelijk is er één plek waarop alles wat te maken heeft met het camperleven samenkomt en je nu ook samen CO2 kan compenseren, dit doen ze dus op een verrassend natuurlijke wijze.

De campagne wordt enthousiast ontvangen. Tot op heden hebben ze 35.000 kilometer mogen compenseren, het begin is er!