Bunge Loders Croklaan (gevestigd in Wormerveer), een wereldleider in oplossingen voor speciale oliën en vetten voor de voedingsindustrie, kondigde de lancering aan van Karibon, een gepatenteerd 100% premium cacaoboterequivalent (CBE) op basis van shea, waarmee de standaard in chocoladesnoepgoed wordt verhoogd. Dit op planten gebaseerde, qua voedingswaarde uitgebalanceerde en duurzaam geproduceerde ingrediënt voldoet aan de vraag van de consument naar bewustere en duurzamere voedingsopties die geen concessies doen aan smaak en kwaliteit.

Karibon, met zijn nutritionele en duurzame eigenschappen, is een baanbrekende CBE-oplossing en alles waar voedselproducenten naar op zoek zijn in een premium CBE, terwijl ze verwennerij en een labelvriendelijk product leveren aan hun consumenten“, aldus Rafael Zegarra, Global Marketing Director. “Karibon is een belangrijke stap in het streven van Bunge Loders Croklaan om de toekomst van verantwoorde chocoladesnoepjes mogelijk te maken en tegelijkertijd chocoladefabrikanten een ingrediënt te bieden dat economisch levensvatbaar is en de verwerkingsvoordelen van toonaangevende CBE’s op de markt garandeert.”

Oliën en vetten spelen een belangrijke rol bij de smaakbeleving van de consument. Karibon verbetert de voedingswaarde van een chocoladeproduct. Omdat het 100% op shea-basis is, is Karibon overvloediger aanwezig in stearinezuur en heeft het lagere niveaus van verzadigde vetten in vergelijking met cacaoboter en andere meer algemeen gebruikte CBE’s.

Bunge Loders Croklaan is al meer dan 50 jaar sheaverwerker in de regio West-Afrika en de uitvinder van CBE’s. Gebruikmakend van hun bewezen expertise in op maat gemaakte speciale vetoplossingen, hebben voedingswetenschappers van Bunge Loders Croklaan gewerkt aan de verdere ontwikkeling van hun innovatie. “We zijn verheugd om via Karibon een oplossing van de volgende generatie te presenteren, die veelzijdige voordelen biedt, waaronder betere hittestabiliteit, snelle kristallisatie en geweldige zintuiglijke ervaring”, aldus Imro ‘t Zand, Global Confectionery Innovation Lead. “Shea is een sterkere compatibiliteit met cacaoboter en verbeterde bloeistabiliteit, waardoor de verwerking soepeler verloopt. Karibon biedt een ongekende combinatie van voordelen die de huidige marktstandaard overtreffen.