Booking.com verdubbelt steun aan duurzaam toerisme

Booking.com zet het succesvolle Booking Booster Programma in 2018 voort, in navolging op de geslaagde lancering in 2017. Daarnaast lanceert Booking.com twee nieuwe initiatieven, Booking Labs en Booking Cares Fonds, om ontwikkelingen in duurzaam toerisme te stimuleren, hiervoor stelt Booking.com EUR4 miljoen beschikbaar.

Booking Booster Programma 2018

In 2018 nodigt Booking.com een selecte groep ondernemingen uit de duurzame toerisme-sector uit voor het Booking Booster Programma. Het programma bestaat uit een reeks lezingen, hands-on workshops en coaching-sessies, waar de deelnemers leren hun businessplan op te schalen. Deelnemers werken aan een uiteindelijke pitch waarmee ze maximaal EUR500.000 kunnen winnen. Het prijzengeld komt uit Booking.com’s fonds van EUR2 miljoen, als steun voor hun verwachte groei.

Booster Labs

Deelnemers aan Booster Labs volgen in een serie weekenden lezingen en hands-on workshops, gegeven door experts in duurzaam toerisme en start-ups. Booking.com verzorgt een mentor die hen begeleidt en steunt tijdens hun zoektocht naar groeimogelijkheden. De weekendprogramma’s eindigen met een pitch van elke start-up, waarin ze een stappenplan presenteren aan een jury van experts. Ze kunnen hiermee tussen de EUR10.000 en EUR25.000 winnen uit een fonds dat speciaal voor Booster Labs is opgezet.

Booking Cares Fonds

Met het nieuwe Booking Cares Fonds van EUR2 miljoen biedt Booking.com steun aan non-profitorganisaties met disruptieve potentie in duurzaam toerisme. Booking.com zoekt individuele change-makers in non-profit organisaties. De kandidaten hebben baanbrekende, innovatieve projecten en zijn op zoek naar ondersteuning. Ambitieuze ideeën die het verschil kunnen maken worden beloond met fundings tussen de EUR100 en EUR250.000.

Booking Booster, het nieuwe Booster Labs en Booking Cares Fonds zijn gelieerd aan Booking.com’s interne vrijwilligersprogramma Booking Cares.

Share Button