Geïnspireerd op de oude Germanen creëert de biologische familiekaasmakerij Aurora kaas GmbH nieuwe roodflora-kaas. Deze kaas in nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Precies op tijd voor de grote Duitse Bio-beurzen BioNord en BioSüd introduceert de familiekaasmakerij Aurora hun nieuwe kaas soorten. „Geschenken van de goden“ is de naam van deze nieuwe kaaslijn waarvoor de kaasmakers inspiratie bij de oude Germanen vonden.

Het bijzondere van de nieuwe soorten is het rijpingsproces. De kazen worden met de hand geaffineerd met een roodfora en verschillende toevoegingen zoals honingklaver of appelstroop. Dit geeft de karakteristieke smaak en smedige structuur aan de kaas.

„Met deze kaas is er weer een mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis gezet,“  daarvan is oprichter en bio pionier Harry ten Dam overtuigt. „Mijn vrouw en ik zijn trots, dat onze kinderen ons familiebedrijf met creativiteit en passie voortzetten.  Zoals wij het meer dan 40 jaar geleden hebben opgericht.“

De nieuwe kazen worden in de moderne kaasmakerij in het Duitse Kranenburg gemaakt en in de rijpingslokaal in het Nederlandse Ven-Zelderheide handmatig tot de perfecte rijping verzorgd. Sinds 1980 werkt de familie nauw samen met regionale biologische melkveehouders. Deze boerenbedrijven leveren de volle, gezonde melk voor de kaas van Aurora. Ook de tweede generatie heeft de ecologische principes van de pioniers nooit uit het oog verloren. Ze bedenken telkens nieuwe manieren om het bedrijf nog duurzamer en milieuvriendelijker te maken. De moderne kaasmakerij in Kranenburg is sinds 2019 in gebruik. In het nieuwe gebouw konden veel productiestappen geoptimaliseerd worden om energie optimaal te kunnen implementeren: zonnepanelen, gasbesparende ketel, warmteterugwinningssysteem, watergebruik van wei.