Bierbrouwers zoals Heineken, Ab InBev en Royal Swinckels komen ziekenhuizen tegemoet met het leveren van (desinfecterende) handgels.

Om de gezondheidszorg te ondersteunen doneert Bierbrouwerij AB InBev vandaag 5.000 flessen handgels aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland. De handgels zijn gemaakt van de rest-alcohol die de brouwer overhoudt na het brouwen van alcoholvrij bier. De donatie is de eerste van een reeks donaties die de brouwer in Nederland wil doen. In Europa is de internationale brouwer vorige week gestart met het doneren van een eerste partij van 26.000 handgels en 50.000 liter ontsmettingsmiddel aan de gezondheidszorg. De brouwer roept Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen op zich te blijven melden om handgels te ontvangen.

De brouwers van Bavaria (Royal Swinkels) hebben desinfecterende sanitizer (handalcohol) ontwikkeld. Dit is gelukt door alcohol uit het bier te halen dat bestemd was voor de horeca, maar niet meer uitgeleverd kon worden. Het tankbier dat ze de afgelopen dagen hebben teruggehaald uit horecazaken wordt hier ook voor ingezet.

Heineken gaat ziekenhuizen in Nederland en België helpen met desinfecterende middelen. Maar liefst 250.000 flesjes handsanitizer, gemaakt van 30.000 liter alcohol, worden komende weken verdeeld.