Als eerste 100% True Price banaan ter wereld levert BeFrank vanaf 24 augustus ook volledig duurzaam én biologisch geteelde bananen. Alle BeFrank Bananen worden eerlijk en duurzaam geteeld, met veel aandacht voor lokale arbeiders en het milieu. BeFrank Biologische Bananen zijn bovendien geteeld zonder gebruik van onkruidverdelgers, gif en meststoffen. Ze komen uit Ecuador en zijn net als alle BeFrank Bananen afkomstig van kleine producenten. BeFrank Biologische Bananen kosten € 2,79 per kilo. Dat is slechts 30 cent meer dan de gangbare BeFrank Bananen. 

Wereldprimeur: duurzaam én biologisch

Arbeiders op bananenplantages verdienen vaak zó weinig dat hun kinderen niet genoeg kunnen eten en hun huizen geen water en stroom hebben. De merkbelofte van BeFrank is erop gestoeld dat de consumentenprijs gekoppeld is aan de werkelijke kosten, waarbij gezonde marges voor iedereen gewaarborgd zijn. Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt om in de productielanden programma’s op te zetten gericht op zaken als het milieu, sociale zekerheid en betere werk- en leefomstandigheden. Dit maakt BeFrank Bananen 100% duurzaam. Consumenten die een nóg bewustere keuze willen maken, kunnen er vanaf augustus voor kiezen om duurzaam én biologisch geteelde BeFrank Bananen te kopen. BeFrank is het eerste bananenmerk ter wereld dat dit aanbiedt.

Volledig biologische bananenteelt

Bij het telen van biologische bananen gaat het vooral om de bodemgesteldheid. Er worden dan ook geen onkruidverdelgers, gif en meststoffen gebruikt. Alle productiematerialen zijn bovendien van een organische stof gemaakt. Biologische productie geeft echter wel een zwakkere plant en de opbrengsten per hectare liggen tot 40% lager. Dit zorgt ervoor dat de kosten van biologische bananen hoger zijn.