Auping lanceert een collectie duurzame dekbedden en kussens gemaakt van gerecycled dons en gerecycled polyester. Het gebruik van gerecycled dons en gerecycled polyester past binnen de circulaire doelstellingen van Auping, waarbij afval tot het verleden behoort en grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Jaarlijks eindigen wereldwijd nog steeds miljoenen tonnen textiel in de verbrandingsoven of op de vuilnisbelt, waaronder dekbedden en hoofdkussens: slecht voor het milieu en zonde van grondstoffen. Met dit nieuwe assortiment introduceert Auping een alternatief dat bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Gerecycled dons

Het gerecycled dons uit de nieuwe dekbedden- en kussencollectie van Auping is afkomstig uit hoogwaardige donzen dekbedden en kussens die consumenten weg doen. Auping selecteert alleen dons van de hoogste kwaliteit en na grondige reiniging en sterilisatie wordt dit gebruikt voor een nieuw dekbed of kussen. In kwaliteit, comfort en hygiëne is er geen verschil merkbaar met nieuw dons. Dons – een natuurproduct met een zeer lage milieu-impact – is relatief eenvoudig te recyclen en door het lage gewicht en het hoge isolerende vermogen is er voor een donzen dekbed de helft minder vulling nodig dan voor bijvoorbeeld een polyester dekbed.

Gerecycled polyester

De nieuwe polyester dekbedden en kussens van Auping zijn gevuld met gerecycled polyester. Dit polyester is niet alleen heel geschikt als vulmateriaal – omdat het warmte goed vasthoudt -, het is ook keer op keer te recyclen tot nieuwe vulling en belandt dus niet zomaar in de verbrandingsoven na gebruik. Het polyester dat is gebruikt voor de nieuwe dekbedden en kussens is afkomstig van gerecyclede PET-flessen.

Inleveren oude kussens en dekbedden

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt, maakt Auping het de consument zo makkelijk mogelijk om oude kussens en dekbedden in te leveren. De consument levert het oude beddengoed in via de post of via een Donsretour inzamelpunt en Auping zorgt voor de juiste verwerking. Alle kussens en dekbedden worden verzameld bij partner DuckyDons en de verschillende materialen worden daar gescheiden. Afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal wordt het verwerkt tot meststoffen of nieuwe producten.

Verschillende slaaphoudingen

De nieuwe collectie Auping kussens en dekbedden is niet alleen duurzaam, de producten dragen ook bij aan een goede nachtrust. Een goed kussen is een essentieel onderdeel van de juiste ondersteuning – het is als het ware een verlengstuk van het matras. De nieuwe kussens passen bij verschillende slaaphoudingen, want een lighouding verschilt per persoon. Een fijn kussen – niet te zacht, niet te hard – ondersteunt hoofd, nek en schouders op de juiste manier. Zo kan je hele lichaam, in een fijne natuurlijke houding, ontspannen.

De nieuwe collectie is vanaf april 2021 verkrijgbaar bij alle Auping winkels en in de webshop. Alle dekbedden zijn beschikbaar in een 4-seizoenen-, zomer- en lente/herfstvariant. Prijzen van kussens beginnen bij € 79,-, prijzen van dekbedden bij € 99,-.