Arla stapt als eerste over op het meest duurzame zuivelpak van Nederland

De biologische melk, karnemelk en yoghurt van Arla zit vanaf dit weekend in het meest duurzame zuivelpak van Nederland. Voor het nieuwe zuivelpak wordt 100% ongebleekt bruin karton gebruikt. Ook de gladde afwerking die bij de reguliere verpakking aan de buitenkant zat, ontbreekt. Deze innovatie in combinatie met de toepassing van hernieuwbare kunststof zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot per verpakking met 34% is gereduceerd.

Arla, marktleider in biologische zuivel verkoopt per jaar bijna 30 miljoen pakken. Met dit duurzame zuivelpak bespaart Arla 272 ton aan CO2-uitstoot. Dit is net zoveel als de dagelijkse CO2-uitstoot van ruim 9.900 Nederlanders. Om de verpakking klimaatneutraal te produceren compenseert Arla de resterende 539 ton CO2-uitstoot door een samenwerking met Trees for All. Deze organisatie plant nieuwe bomen aan die CO2 nodig hebben om te groeien.

“Wij zijn trots dat wij als eerste van Nederland onze biologische zuivel in het meest duurzame zuivelpak kunnen aanbieden”, vertelt Dennis Iseger, CSR & Communication Manager van Arla Foods. “De verpakkingsinnovatie van Elopak is een enorme stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid en sluit perfect aan bij de filosofie van Arla.”

“De introductie van deze revolutionaire verpakking gemaakt van natuurlijk bruin, ongebleekt karton is het resultaat van een goede samenwerking tussen Arla en Elopak. Deze verpakking heeft een zeer onderscheidende, natuurlijke uitstraling”, aldus Inge Eggermont, Environment & Public Affairs Manager Elopak.

Innovatie met oog voor het milieu

Elopak ontwikkelde voor Arla het meest duurzame zuivelpak door verschillende elementen van de verpakking te innoveren. De vernieuwingen op een rij:

  • Gebruik van 100% ongebleekt bruin karton, wat beter is voor het milieu
  • Voor de productie van de dop en de coating wordt uitsluitend hernieuwbaar kunststof gebruikt, gemaakt van organisch materiaal
  • De vernieuwde drankenkartons zijn 100% klimaatneutraal. Arla compenseert de resterende CO2-uitstoot door een samenwerking met Trees for All. Deze organisatie plant nieuwe bomen in Bolivia die de CO2 gebruiken om te groeien.
    Gedoseerde invoering

Vanaf dit weekend voert Arla de nieuwe verpakking van Arla Biologisch gedoseerd in. Als eerste gaan de 1 liter pakken biologische melk, karnemelk en yoghurt over. De 250ml, 500ml en 1,5 liter verpakkingen volgen later.

Share Button